Jedinstvena vikendica u srcu borove šume

Svaki put kada poželite beg iz grada i njegove urbane sredine, ova vikendica vam može poslužiti kao inspiracija za neku novu avanturu...

Arhitektonska firma ZJJZ nedavno je završila „The Mushroom“, jedinstvenu sićušnu kuću okruženu borovom šumom u kineskom gradu Đangsi. Dizajn kuće uključuje krovnu konstrukciju u obliku konusa koja je obložena drvenom šindrom, koja nadopunjuje bazu od granolitnog betona i polako će menjati boju vremenom, omogućavajući vikendici da se donekle uklopi u okolno prirodno okruženje, nudeći tako izobilje privatnosti svojim stanarima spolja i neverovatnu količinu komfora u svom enterijeru, bez obzira na malu kvadraturu.

Kuća je izgrađena tako da ne dodiruje tlo šume, minimizirajući uticaj konstrukcije na samu lokaciju, i omogućavajući ulaz sa spoljnih stepenica. Unutra se nalazi spavaća soba sa zakrivljenim panoramskim prozorima koji pružaju predivan pogled na prirodu, pozivajući vas na sesiju introspekcije, dok sedite pokraj njih sa omiljenim toplim napitkom u rukama, čekajući da se raziđe jutarnja magla.

U kupatilu je ugrađena kada sa horizontalnim prozorom, koja je dizajnirana tako da osigura privatnost od pešačkih staza napolju, a istovremeno omogućava pogled na predivne pejzaže, dozvoljavajući vašim mislima da odlutaju negde daleko, vraćajući vam se sa novim idejama i energijom koja vam je potrebna da izađete kao pobednik iz još jednog radnog dana.