Kružna kuća u Antiparosu, dizajnirana oko limunovog drveta, prevazilazi svaku maštu

Cronus vila ima arhitektonski potpis Deca Architecture studija.

Smeštena u malom grčkom „dragulju“ Egejskog mora, ostrvu Antiparos, Cronus je moderna polu-podzemna vila koja se ističe veličanstvenim pogledom na beskrajno plavetnilo.

Dizajniran od strane atinskog arhitektonskog biroa Deca, savremeni stambeni projekat zasnovan je na amorfnoj topografiji koja se pretvara u zanimljiva arhitektonska rešenja. Reč je o kružnoj silueti koja izbija iz sušnog pejzaža i uživa u nepremostivom pogledu na more i planinu. Kružno telo krova izgleda kao moderno remek-delo, ali takođe optimizuje senku za spoljašnje prostore. "Zagrljeno" kamenim i staklenim zidovima, centralno dvorište se otvara ka nebu, nudeći svojim stanarima mirno mesto za život.

Na placu od preko 9.500 m2, Cronus je namenjena onima koji žele mir. Malom kamenom ostrvu se može prići samo brodom sa Parosa i poznato je po velikom arheološkom značaju. Za ovaj projekat, arhitekte su pokušale da sačuvaju vrednosti pejzaža i kombinuju bogate teksture i boje sa prirodnog terena. Da bi ostvarili ovu ambiciju, odabrali su prirodne materijale kao što su kamen, trska i beton.

Vila, koja se prodaje za 7,65 miliona evra preko Sotheby's International Realty, pažljivo je dizajnirana da ponudi elegantno, prostrano i udobno okruženje sa luksuznim sadržajima kao što je infinity bazen koji nežno obuhvata zakrivljeni dizajn kuće.

Cronus vila se sastoji od šest spavaćih soba i devet kupatila: gornji nivo sadrži dnevne prostore, dok veliki otvori od poda do plafona preplavljuju sobe obilnom prirodnom svetlošću koja preplavljuje sjajne prostorije. Dizajnerski tim je odabrao dvoslojna vrata kako bi povezao unutrašnji prostor dnevne sobe sa spoljnim terasama, čineći da dva prostora izgledaju kao jedan.

U centru otvorenog prostora je velika zasenjena trpezarija sa pogledom nalik razglednicama, dok kućni bioskop na otvorenom i prostor za roštilj čine Cronus idealnim domom za zabave. Slamnati krov zasenjuje spoljne prostore, dok unutrašnji zidovi odražavaju zakrivljeni uzorak zgrade, stvarajući toplu atmosferu. Istovremeno, moderna grčka ostrvska kuća ima dizajn poput kompasa koji čuva istorijsko drveće dok pruža panoramski pogled na Egejsko more. Kružna vila svojim oblikom štiti staro stablo limuna u centru parcele, koje su dizajneri želeli da sačuvaju jer lokalna suva klima otežava bujanje vegetacije.

Unutra, zidovi blede boje breskve su ukrašeni tkanim tapiserijama i umetničkim delima, dok dnevna soba ima pogled na veličanstvena brda. Kuhinjski ormarići oponašaju zakrivljene zidove, a fasetirano, bakarno ostrvo je upečatljiv detalj predivnog enterijera.

Otkrijte više fotografija u galeriji!

Luxury Experience