Krunisani princ Saudijske Arabije gradi gigantski kockasti neboder sa 109.000 stanova

Po svemu sudeći, niko ne može zaustaviti Saudijsku Arabiju na njenom putu transformacije u ultimativnu futurističku destinaciju sveta…

Sa neverovatnim megaprojektima kao što su The Line, Sindalah i brojni drugi, na ovoj lokaciji će uskoro nići 400 metara visoki neboder u obliku kocke po imenu Mukaab, a po svemu sudeći, njegova misija je da privuče što više pažnje i posetilaca u distrikt Murabba u centru Rijada. Masivni distrikt koji meri 19 kilometara transformisaće centar Rijada gradeći ovo neverovatno iskustvo uživanja u životu, radu i zabavi. Prema najavama, novi neboder će ponuditi 25 miliona kvadratnih metara prostora i čak 104.000 domova.

Kockasti neboder će biti 400 metara dugačak sa svake strane, zbog čega će odmah po izgradnji poneti titulu najviše građevine ovog grada. Inače, neće samo eksterijer ovu strukturu učiniti čudom kreiranim ljudskom rukom, već će tome doprineti i ono što se nalazi ispod nje. Prema najavama, Mukaab će biti prva imersivna destinacija sveta.

Krunisani princ Saudiske Arabije, Muhamed Bin Salman, neće pristajati na kompromise prilikom izgradnje ove strukture, pa će ona tako biti digitalni i virtuelni svet pojačan morem holografa. Bilo da želite da živite na Marsu ili Pandori, ovde ćete vam sve to biti omogućeno, zajedno sa brojnim lokalitetima naše planete Zemlje.

Impozantna struktura sa Najdi arhitektonskim stilom će uključivati prodavnice, kulturne i turističke atrakcije, kao i neverovatni atrijum sa spiralnim tornjem. Deo projekta će takođe biti i ikonični muzej, univerzitet tehnologije i dizajna, imerzivni teatar sa višestrukom upotrebom, kao i više od 80 prostora za zabavu i kulturno uzdizanje.

Pored 104.000 rezidencijalnih jedinica, Mukaab će ponuditi 9.000 hotelskih soba, 980.000 kvadratnih metara prodajnog, komercijalnog prostora, 1.4 miliona kvadratnih metara poslovnog prostora, 620.000 kvadratnih metara prostora za opuštanje i 1.8 miliona kvadratnih metara zajedničkih elemenata.

Novo lice Rijada, kako vlada Saudijske Arabije naziva ovaj projekat, biće završeno do 2030.godine. Prema pisanjima Arab News publikacije, Murabba projekat je osmišljen sa održivošću na umu, a mi ne možemo a da se ne zapitamo kako će ova gigantska struktura uspeti da ostane eco-friendly. Činjenica je da će to biti pravi spektakl.

Luxury Experience