Kako izgleda vila vlasnika slavnog fudbalskog kluba

Kada se radi o luksuznim domovima na Floridi, većina njihovih vlasnika želi otvorene prostrane površine, nalik odmaralištima, uklopljene sa vibracijama koje pružaju okean ili plaže...

Džo Luis, poznati milijarder, najpoznatiji po svom većinskom vlasništvu fudbvalskog kluba Tottenham Hotspur, svakako ne predstavlja “većinu ljudi”. Kada je britanski biznismen odlučio da sebi obezbedi jednu predivnu vilu na Floridi, on je svoju inspiraciju potražio u engleskoj arhitekturi devetnaestog veka, konstruišući džordžijansku fasadu koja izgleda kao da je preseljena iz Kensington Gardensa, popunivši njen enterijer retro dekorom. Luisova vila definitivno predstavlja atipičnu pojavu za Orlando, ali za svakoga ko voli ovakakv izgled, ona je sada dostupna, zajedno sa šest hektara zemljišta, po sumi od petnaest miliona dolara.

Luksuzna vila od 1.580 m2 smeštena je u Vindermeru, mirnom predgrađu na obodima Orlanda. Dodatno, čitavo imanje smešteno je unutar luksuzne golf zajednice Islevorta, pored sedmog terena i nedaleko od njegove osme rupe. Vlasnik popularnog fudbalskog kluba nije slučajno vlasnik vile i jednog golf terena, zajedno sa klubom u njegovoj pratnji, posebno kada uzmemo u obzir da ni jedna od ovih karakteristika nije na prodaju.

Unutar vile, stubovi i konstrukcija doma poseduju zadivljujuć izgled, koji krasi foaje dizajniran po izgledu jedne sobe Kedleston Hola u Engleskoj, a poseduje i predivne stepenice od mahagonija. Ostali retro detalji uključuju kamin u dnevnom boravku, restauriran i prebačen iz doma kreiranog 1850. godine, zajedno sa plafonskim gredama iz starih britanskih domova i Tiffany staklenom instalacijom u primarnom kupatilu, kupljenom tokom rasprodaje iz doma Ser Eltona Džona 1988. godine.

U pratnji sedam spavaćih soba, dolazi posvećena prostorija za rad i učenje, koja uključuje i delimično skriven bar iza jedne od svojih slika. Vila pruža pogled na Besie jezero i pošto se nalazi na poluostrvu, donosi relativno privatnu atmosferu, što dovodi do preispitivanja odluke koja leži iza prodaje ovog neverovatnog doma, a sudeći prema svetskim pisanim medijima, opravdanje ovakvog poteza leži u tome što Luis ne provodi više dovoljno vremena na Floridi, jer mu je primarno porodično gnezdo odnedavno na Bahamima.

Kako Forbs navodi, Luis je težak oko 4,9 milijardi dolara, a pored većinskog vlasništva u londonskom klubu, njegove investicije uključuju brojna odmarališta, među kojima se nalazi St. Regis Atlanta and Mitchells & Butlers kompanija, sa 1.700 zaposlenih širom različitih barova i restorana u Velikoj Britaniji.