Kad se spoje priroda i arhitektura – nastaje prava magija

Više slika

Više slika

Široko prepoznat kao jedan od savremenih virtuoza moderne arhitekture i dizajna, SWATT + PARTNERS majstorski orkestrira simfoniju arhitekture i topografije u svom opsežnom radu...

Portfolio studija, koji uključuje više od 200 luksuznih rezidencija i imanja širom Kalifornije, Havaja, Kanade, Indije i Španije, jedinstven je po svom fokusu na strukture koje poetično prigrljuju zemlju na kojoj se nalaze, često delujući kao da su oduvek tu.

"Modernizam, inovacija i tradicija se značajno spajaju u našem radu," primećuje Fibi Vong-Oliveros, AIA, partner u arhitektonskom i dizajnerskom studiju, zajedno sa Mijom Muraki, AIA i Robertom Svatom, FAIA. Glavni partner Lars A. Nilson kompletira tim lidera.

Jedinstveni projekti SWATT + PARTNERS mogu se opisati kao ručno izrađeni od početka do kraja: Na početku, 3-D kompjuterska simulacija pruža neuporedive informacije o arhitekturi i njenom odnosu prema lokaciji. Proces 3-D modeliranja se zatim prevodi u fizičke modele studije dizajna—alat za dizajn koji se pozajmljuje iz skulpturalne tradicije. Obim i složenost rada studija znači da period izgradnje može biti dugotrajan i intenzivno kolaborativan među studijom, klijentom, graditeljem i ostatkom projektantskog tima. Muraki se fokusira na sve ono što može "pomoći klijentima da ostvare svoje okruženje iz snova."

Karakteristično ekspanzivni arhitektonski volumeni studija su pažljivo "upleteni u zemlju," kako to vidi Svat. Bilo da se radi o evropskoj litici ili bujnoj vinskoj regiji, rezultat je arhitektura koja deluje otelotvoreno i reflektuje okolni pejzaž. Ovo je najuočljivije u tri najnovija projekta firme, uključujući:

Kojima House - Tim je spojio uticaje iz američkog Srednjeg zapada, kao i iz istočne i jugoistočne Azije, sa ikonografijom sredinom veka kako bi transformisao ovu rezidenciju smeštenu u bujnoj dolini Severne Kalifornije, okruženoj pogledima na zaliv i planine.

Moss Rock - Inspirisani stenovitim grebenom koji gleda na talasastu vinsku regiju, tim je kreirao upečatljive minimalističke arhitektonske forme za ovu kućnu kancelariju koja je okružena netaknutom prirodom i rafiniranim, ljudskim pejzažima.

Casa Athena - Sastoji se od nove kuće i dva nivoa susedne četvorospratne zgrade, tim je dizajnirao ovu rezidenciju da sedi na vrhu strme litice i namerno povezuje plavo nebo sa dubokim morem.

Iako su mnogi radovi SWATT + PARTNERS-a slični velikim skulpturama, Svat smatra da je rad studija "udobno naseljiv." On naglašava da je ljudska aktivnost ljudi koji borave u ovim prostorima ono što će, vremenom, dati radovima studija prelepu patinu struktura koje su ne samo dobro naseljene, već i koje izdržavaju test vremena.

Luxury Experience