Prilika koja se ne propušta - jedna od poslednjih kuća Frenka Lojda Rajta u Kaliforniji

Od svih kuća koje je dizajnirao Frenk Lojd Rajt, ovo remek delo je jedino smešteno u plodnim dolinama centralne Kalifornije, i prodaje za 4,25 miliona dolara...

Dom koji je projektovao „najveći američki arhitekta svih vremena“ traži svog trećeg vlasnika. Rajt je završio nacrte za Fawcett House 1955. godine, ali izgradnja nije završena sve do 1961. godine, dve godine nakon njegove smrti. Na listi Crosby Doe Associates, istorijsko prebivalište Los Banos upravo je izašlo na tržište za 4,25 miliona dolara.

Za ovu kuću se veruje da je jedna od tri poslednje kuće koje je Rajt dizajnirao u Kaliforniji. Moderna kuća je podvrgnuta restauraciji 2012., kada je bila u rukama drugog vlasnika. Projekat su nadgledali unuk poznatog arhitekte, Erik Lojd Rajt, i jedan od bivših šegrta starijeg Lojda Rajta.

Imanje od 400 kvadratnih metara uključuje jednospratnu glavnu kuću sa sedam spavaćih soba i šest kupatila. Zidovi, odnosno prozori od poda do plafona, propuštaju dovoljno prirodnog svetla i zamagljuju linije između enterijera i eksterijera.

Zajednički stambeni prostori se sastoje od porodične sobe, kuhinje i dnevne sobe sa kaminom. Akcenti sa potpisom dolaze u obliku trouglastih betonskih podnih ploča i nameštaja od mahagonija. Centralno dvorište je opremljeno koi ribnjakom i japanskom baštom, a tu je i velika radionica i bazen.

Smeštena na 76 hektara plodnog poljoprivrednog zemljišta, Fawcett House gleda na zelenu dolinu i nudi vrhunski pogled na daleke planine.

Iako se kultna dela arhitekte mogu videti širom sveta, prilika za posedovanje jednog dolazi samo jednom u životu.

Luxury Experience