Jedna od najskupljih kuća u Portoriku upravo je stavljena na prodaju za 45 miliona dolara

Vila na ostrvu je jedna od 20 East Beach rezidencija na plaži Dorado, u okviru rezervata Ritz-Carlton.

Ako ste ikada putovali na slikovitu plažu Dorado u Portoriku, jedna kuća koja je upravo stavljena na prodaju bi vas mogla ubediti da se tamo trajno preselite.

Barem, tako je bilo za vlasnika sportskog tima, kolekcionara umetničkih dela i filantropa Kristofera Hardinga. Preduzetnik iz Kentakija je u početku napustio kontinentalnu Ameriku zbog poreskih olakšica, ali su ga na kraju tropska klima i prijateljski raspoloženi meštani ubedili da ostane. Sada, u nadi da će dalje istražiti teritoriju, stavio je svoj lični komad raja na tržište za skoro 45 miliona dolara.

Ukoliko vam deluje da ovo imanje više asocira na hotel nego na privatni porodični dom, to je zato što jeste tako, u neku ruku. Sama rezidencija se nalazi u Dorado Beach Resortu, koji su prvobitno razvili Rokfeleri još 50-ih godina. Danas, ostrvsko imanje pripada rezervatu Ritz-Carlton i jedno je od samo 20 drugih jednoporodičnih prebivališta koja su u ponudi. Kao bonus, ima pristup svim sadržajima hotela - od golf terena do akva parka i restorana. Osim toga, udaljen je samo 50 metara od okeana.

Prema javnoj evidenciji, Harding je 2020. platio 10 miliona dolara za ovu vilu. Na površini od 560 kvadratnih metara naći ćete nekoliko terasa, kuhinju, blistav bazen i prostorije za osoblje. Još bolje, dve od četiri spavaće sobe su klasifikovane kao apartmani i imaju privatni tuš na otvorenom i kadu napravljenu od vulkanskog kamena. Neki od unutrašnjih detalja uključuju visoke plafone i velike staklene zidove. Da bi vam selidba bila još lakša, sav nameštaj (ali, nažalost, ne i umetnička dela) je uključen u traženu cenu. Osim toga, planovi za drugi sprat i dodatnu krovnu terasu su već odobreni ako ikada poželite da se proširite.

Za sada izgleda kao da će Harding nastaviti da produbljuje svoje korene na Ostrvu očaranosti. „Dugo sam u Portoriku“, rekao je. "To je avantura isprobavanja nečeg drugog ovde." Mada, gde god da ga put odvede, imaće dovoljno novca kada proda ovu vilu.

Luxury Experience