Jedna neobična kanadska kuća može biti vaša za 4 miliona dolara

Kuću je 1967. godine sagradio čuveni arhitekta Artur Erikson i dobila je neobičan nadimak zbog karakterističnog oblika krova.

Artur Erikson je jedan od najpoznatijih kanadskih arhitekata, čija je kreativnost cvetala u drugoj polovini 20. veka. Poznat je po posebnoj pažnji prema pejzažu - svi radovi arhitekte su pažljivo integrisani u njega. Isto se može reći i za kuću koja je poznata kao Catton House. Uvrštena je među najizrazitije Eriksonove projekte. Napravljena od kedra i stakla, nadimak je dobila zahvaljujući krovu neobičnog oblika, koji pomalo podseća na krila spejs šatla.

Catton House je stavljena na prodaju ovog meseca za 3,83 miliona dolara. Unutar kuće se nalaze četiri spavaće sobe i dva kupatila. Zahvaljujući posebnom rasporedu i velikoj staklenoj površini, kuća iznutra deluje mnogo prostranije nego što zaista jeste (222 m2). Najneobičnija stvar ove kuće, pored krova, je njena lokacija u odnosu na padinu na kojoj se nalazi. Erikson je stvorio niz platformi koje kao da se spuštaju preko neravnog tla. Malo ko može da odoli takvoj ekspresivnoj arhitekturi koja se krije u krunama kanadske šume.