Jedinstvena vila koju prati legenda o zakopanom blagu

Ostrvo Viler i njegov arhipelag nadomak obale Konektikata, poznati su po glasinama o zakopanom blagu…

Želite da se zaista socijalno distancirate od ljudi tokom pandemije korona virusa? Predlažemo vam da uzmete u razmatranje ovo maleno privatno ostrvo u Konektikatu, koje dolazi sa veličanstvenom vilom sa osam spavaćih soba koje se upravo našlo na tržištu sa cenom od tri miliona dolara.

Kako legenda kaže, tokom 1600ih godina, ozloglašeni pirat, Kapetan Vilijam Kid, zakopao je kovčeg sa zlatom negde unutar Thimble Island lanca, dok je bežao od lovaca na pirate. Ako pomenuto blago pronađete, ono će svakako biti vaše.

Strastveni ljubitelj nautike, Frenk Viler, kupio je ovo maleno ostrvo 1885.godine, dok ga je njegova porodica posedovala sve do samog kraja devedesetih, kada su stvari postale još zanimljivije. Tada je na scenu stupila bogata udovica, Kristin Sveningsen. Godinu dana nakon smrti njenog supruga, koji je bio predsednik i CEO njujošrke kompanije Amscan Holdings, ona je kupila ostrvo Viler po ceni od 520.000 dolara.

Naravno, Kristin se nije zaustavila tada. Tokom perioda između 2003. i 2007.godine, ona je kupila još deset ostrva na ovom potezu, investirajući pritom oko 33 miliona dolara. Prateći njen brak sa nekadašnjim arhitektom, Edmundom Stoeklajnom 2015.godine. Sveningsen je pokušala da proda osam svojih ostrva, sa kombinovanom cenom od 78 miliona dolara. Kako nije uspela da pronađe kupca, godinu dana kasnije je spustila cenu na 50 miliona dolara.

Sada, ona ponovo pokušava da se otarasi svojih poseda, stavljajući na prodaju ostrvo Viler i dva obližnja komada zemlje, sa cenom od 5.3 miliona dolara. Kako Kristin kaže, originalna kuća koja se nalazi na ostrvu Viler srušena je 2001.godine i zamenjena trospratnom vilom od kedrovine, sa oko 300 kvadratnih metara prostora.

Kada zakoračite u glavnu vilu, dočekaće vas ogromna porodična soba sa kaminom, prostrana kuhinja sa trpezarijom uz nekoliko kutaka za odmor, čitanje ili posmatranje vode. Ukoliko se zaputite uz stepenište, na drugom spratu ćete moći da vidite glavnu spavaću sobu i niz kupatila, dok se na spratu iznad nalaze maštovito dekorisane sobe za goste.

U eksterijeru, možete uživati na maloj, privatnoj plaži, kajaku ili osvežavajućem plivanju, dok samu kuću okružuju veličanstveno uređeni travnjaci, visoko drveće i živa ograda koja stvara savršenu dozu privatnosti.