Jedinstvena minimalistička vila na Novom Zelandu

Novi Zeland je zemlja gde pejzaž uspešno krade svu našu pažnju, u najvećem broju slučajeva…

Ipak, Wanaka House čiji dizajn potpisuje Three Sixty Achitectu studio, uspela da je ukrade komadić naše pažnje, svojom konstrukcijom koja uključuje neobični krov, i enterijerom koji se maksimalno fokusira na pogled koji se pruža kroz prozor. Kuća je odevena u drvo boje tamnog karbona, sa Coretn čeličnim panelima, koji joj pružaju jedinstveni i elegantni izlged, uz izdržljivost. Paneli Thermomass poboljšavaju njenu izolaciju i osiguravaju ujednačenu temperaturu enterijera, bez obzira na godišnje doba.

Dnevni boravak i trpezarijski prostor ove vile dele dvostrani kamin, dok se otvoreni plan dnevnog boravka preliva i u eksterijer. Dekoracija je unutar ovog doma sasvim jednostavna i minimalistička, sa sivom i belom bojom, koje zajedno sa drvenim elementima oblikuju čitav dizajn.

Stakleni element povezuje jedno krilo kuće sa drugim, omogućavajući skoro neprimetnu tranziciju između prostora. Fotovoltaični paneli, geotermalna energija i drugi održivi izvori energije napajaju ovu vilu, čineći je pametnom i ekološki svesnom.

[Foto: Simon Devitt]