Inspirisan tradicionalnom srebrnom burmom Seul gradi najveći panoramski točak na svetu

Glavni grad Južne Koreje 2025. dodaje još jednu karakteristiku svom horizontu – „Seulski prsten“, panoramski točak bez krakova prečnika 180 metara.

Vlada Seula saopštila je da će se atrakcija nalaziti u parku Haneul, na severoistoku grada. Bez sumnje, najviši panoramski točak na svetu bez krakova, Seoul Ring Zero, biće postavljen blizu stadiona Svetskog kupa, duž reke Han, u severozapadnom Seulu. Inspirisan srebrnom burmom za venčanje, džinovski točak bi trebalo da bude izgrađen u junu 2025. Projekat metropolitanske vlade Seula, služiće kao objekat za zabavu, pa čak i kulturni kompleks, povećavajući istorijsko značenje Nanjido ostrva na obali reke Han. Ovaj točak će takođe biti najbolji način da doživite Haneul Park odozgo koji se smatra važnim mestom, koje deluje kao kapija kako u Seulu, tako i u Koreji.

Vlada Seula je navela da je lokacija točka u parku Haneul (korejsko „nebo“) izabrana iz različitih razloga, odnosno zbog blizine severne granice zemlje. „Pošto je park geografski blizu Severne Koreje, SMG će svoju želju za ujedinjenom Korejom i nacionalnim jedinstvom koncentrisati na točku Seoul Ring Zero koji će imati 36 vagona, u kojima se može smestiti 25 putnika. To znači da može da primi oko 12.000 ljudi svakog dana. Veliki planovi takođe uključuju objekat za ručavanje na nebu kako biste maksimalno iskoristili ovu upečatljivu strukturu.

Generalni direktor Biroa za planiranje budućih urbanih prostora metropolitanske vlade Seula, Hon Sun-Ki, rekao je: „Seul je dugo razmatrao izvodljivost panoramskih točkova s obzirom na milione očekivanih turističkih poseta i otvaranje radnih mesta. Sada je vreme da se otklone zabrinutosti o bezbednosti i izgradi panoramski točak prema izvodljivom planu da se otkrije prava vrednost reke Han i otvori put za eru kada oko 30 miliona turista posećuje Seul. Panoramski točak će koštati oko 310 miliona dolara.

Luxury Experience