Impresivna vila na Siciliji postaje jedno sa prirodnim okruženjem

Sa arhitektonskim potpisom Westway Architects...

Arhitekte iz studija Westway nedavno su završile projekat za novu seosku kuću na padini sa pogledom na rezervat prirode Vendicari, nekoliko kilometara udaljen od naselja Nota u Italiji. Izgrađena u maslinjaku, rezidencija ima za cilj da postane "jedno" sa pejzažom i horizontom.

„Mesto je u velikoj meri inspirisalo dizajn rezidencije: želeli smo da stvorimo „odu pejzažu“ počevši od materijala koji čine kuću. „Ugradili“ smo i veliko drvo da naglasimo vezu između domaćeg života i prirodnih elemenata“, objašnjava Laura Francesćini.

Tri volumena definišu funkcije kuće svojim oblikom - najveći blok definiše dnevni boravak, dok su dva manja namenjena prostorima za spavanje. Izbor oblika, boja i materijala naglašavaju nameru dizajnera da izgrade dom moderne arhitekture sa tradicionalnim elementima.

Noto kamen, iz sicilijanskog grada u kojem se nalazi kuća, zapravo je obloga odabrana za arhitektonske volumene, dok je tamniji Modica kamen odabran za spoljašnje podove. Smeđi malter krasi hodnik koji objedinjuje sve delove kuće, dok izbor boja proizilazi iz namere da se tamni prostor suprotstavi prostorijama koje su preplavljene prirodnim svetlom.

Čak je i staklo jedan od glavnih odabranih materijala kako bi se osigurao odnos između enterijera i eksterijera. Kuća je građena od tri bloka koji se okreću jedan prema drugom i povezani su dugačkim hodnikom u kom se nalaze kuhinja, stepenište, niše i plakari.

Hodnik se "grana" i nije slučajno što je drvo uklopljeno u sve prostore kuće. Dnevni prostor i sobe za spavanje su odvojeni, ali u kontinuiranoj vezi sa okolnim prostorom kroz velike prozore, koji su veoma detaljno proučeni u pogledu tehnologije i energetske efikasnosti. Mnogi komadi nameštaja po meri koji su dizajnirale arhitekte daju karakter domu, uključujući stolove, sofe i ormare, sa teksturama koje podsećaju na tipične materijale iz okolnog sela.

Sve u svemu, ovo je rezidencija koja je luksuzna, ali ne gubi kontakt sa prirodnim elementom u pogledu materijala, dekoracije i unutrašnjeg uređenja.

Otkrijte više fotografija u galeriji!

Luxury Experience