Impresivna porodična kuća na jezeru Ostin pretvorena u idilično utočište

Kombinujući zelene elemente prirode sa tamnoplavim, jezero Ostin jedno je od najlepših odredišta u Teksasu, koje postaje jednosmerna ulica za svakog ljubitelja putovanja tokom cele godine.

Dajući osećaj raja na zemlji, malo ko ima sreću da na ovom području ima svoj dom koji više liči na privatno odmaralište, idealno za beskrajne odmore.

Pre nekoliko meseci, dizajnerski dvojac Ryan Street & Emily Seiders preuredili su staru kuću izgrađenu krajem 1970-ih i dizajnirali impozantnu trospratnu zgradu, koja dominira između zelenih planinskih vrhova, nedaleko od prelepog jezera.

Vlasnici su od arhitekata tražili da obezbede najsavremenije okruženje koje će u potpunosti zadovoljiti sve njihove potrebe, spojiti umetnost sa šarmom prirode i poprimiti oblik idiličnog utočišta.

Uz brzi obilazak kuće, prva stvar koja nam „krade“ poglede je sanjiva scena na otvorenom, koja se pretvara u krajnji letnji san. Drvene i mermerne površine na podovima pomešane su sa „providnim“ vodama privatnog bazena, dok su svi uglovi prekriveni visokim biljkama, koje daju neverovatnu, bajkovitu auru.

Zavirivši u enterijer kuće vidimo da dominira baza zemljanih boja koja savršeno odgovara eksterijeru. Među njima je intenzivan izbor boja dao dimenziju modernizma prostorima, dok je istovremeno umetnost na zidovima i površinama dala umetnički karakter.

Odabrani veliki prozori čine da enterijer postane "jedno" sa čarolijom koja se pojavljuje izvan prozora, a gde god da pogledate videćete kako je svaki ugao stilski dekorisan. Kombinujući elegantnu estetiku sa modernim linijama u dizajnu, rezultat impresionira čak i najzahtevnije i funkcioniše kao savršen izvor inspiracije.

Slična filozofija dizajna sledi u predivnim spavaćim sobama koje nude beskrajne poglede na sanjivo okruženje. Opet, zemljani tonovi igraju vodeću ulogu, dok neki tamniji tonovi nadograđuju krajnji rezultat. Među elementima, pažljivo toplo osvetljenje stvara potrebne vibracije i neverovatnu atmosferu kojoj se ne možemo dovoljno diviti.

Više fotografija kuće pogledajte u galeriji!