Impresivna luksuzna vila u Sitoniji je sanjivo letnje utočište

Na području Sitonije, u drevnom maslinjaku, nalazi se kuća za odmor puna doživljaja i atmosferskog raspoloženja. To je kuća u kojoj se može ceniti prava lepota prirode kroz vizuelni beg, okvire, materijale, boje, arome koje čine strukturirani i nestrukturirani pejzaž.

Arhitekta Argiri Chalkia nikada nije nameravao da se zgrada integriše u pejzaž, niti da se nameće, već da budu zajedno u kompromisu kvaliteta gde će ona biti svojstvena okolini i biće neprestano transformisana. Dozvolio je prirodnim elementima da prodru u vilu, da zagrle njene prostore, da upotpune atmosferu svakog ugla na takav način da ih može opaziti najvažniji sudija: posetilac.

Ideja o ovoj kompoziciji rođena je prvim „dodirom“ stenovitog tla i razvijena je kroz karakteristike same radnje. U svakoj fazi kompozicije proučavani su prirodni elementi mesta u čitavom opsegu, tako da su lokacija zgrade, morfologija zapremina i materijali dinamično komunicirali sa pejzažom.

Kuća se sastoji od dva sprata i prizemlja, koji prate morfologiju brda. Dva zakrivljena zida uokviruju ulaz u zgradu, uvodeći goste u unutrašnje dvorište gde je najlepši zalazak sunca leti. Cilj je bio izolovati sve poglede na horizont i morsku obalu, tako da se u potpunosti prikažu na ulazu u kuću, gde zavesa dugačka 10 metara uokviruje čitav pogled na zaliv Toroneos. Tako se čini da se enterijer širi prema eksterijeru, završavajući bazenom dužine 22 metra, vizuelno pretvarajući more u element kuće.

Na prvom spratu se nalazi prostrana dnevna soba sa pogledom na bazen i morski horizont, kao i ultra moderna, potpuno opremljena kuhinja. Na drugom spratu je glavna spavaća soba sa sopstvenim kupatilom sa privatnim balkonom i jacuzzijem, dok se na donjem nivou dešava sva zabava: sauna, hamam, super moderna i potpuno opremljena teretana sa vrhunskom opremom za fitnes i bioskopska soba sa ležaljkama i zadivljujućim UHD 75 ”televizorom.

Kuća u svakom svom delu komunicira sa divnim vrtom, gde anarhično postavljena stabla maslina i oblik zasada neprestano menjaju lice građevine.

Sveukupna ideja kompozicije nastoji da formira mrežu enterijera i eksterijera, koji će kroz materijale zadržati stil i tvrdoću stene, dok će nivoi pružiti transparentnost i odsjaje da se izgubimo na horizontu ...

Otkrijte u galeriji još fotografija ove impresivne vile.