Idilični komad raja: spektakularna vila na Majorki

Zavodljiv komad španske arhitekture biće aukcijski prodat idućeg meseca – u pitanju je majorčanska vila sa 63 hektara privatnih bašti i maslinjaka, smeštena u podnožju planinskog lanca Serra de Tramuntana koji je pod zaštitom Uneska…

Poznato kao Finca Son Serralta,  ovo ogromno imanje biće listovano po ceni od 26.5 miliona dolara, a aukcija će biti otvorena online 9.juna. Veličanstvena kuća u stilu vile, izgrađena od klasičnog kamena sa popločanim krovom, datira iz 16.veka i meri više od 2.800 kvadratnih metara savršenog prostora, akcentovanog uglađenim mermernim podovima.

Enterijer, sa sedam spavaćih soba pri čemu svaka ima svoje privatno kupatilo, u potpunosti je restauriran u tradicionalnom stilu sa elegantnim kaminima od kamena, ornamentalnim plafonima sa drvenim gredama i grandioznim centralnim stepeništem sa balsutradama od livenog gvožđa. Kada se radi o modernom stilu, on je evidentan u četrnaest kupatila, liftu i garaži za sedam automobila. Spolja gledano, dvostruka lučna kapija vodi vas prema asfaltiranom zatvorenom dvorištu, a prema sobi za prijem gostiju, koja je idealna za zabave, dok se ovde nalazi i posvećena privatna kapela sa vitražnim prozorima.

U eksterijeru, takođe možemo videti nekoliko terasa za uživanje i obedovanje – od prizemen pergole, do terase na drugom nivou sa interesantnim kolonadama i privatne terase na krovu. Svaka od njih pruža uživanje u neverovatnom pogledu na planine, dok se sama rezidencija nalazi na privatnom lovištu, sa pogledom na palme, voćnjak, maslinjake, bazen, teniski teren i trosobnu kuću za goste.

Finca Son Serralta nalazi se nadomak istorijskog nasleđa Puigpunjent, na samo 15 minuta od prestonice Majorke i dvadeset pet minuta od aerodrom. Inače, prostor na kom se imanje nalazi jedan je od najranije naseljenih na Majorki, a okarakterisan je megalitima iz Bronzanog doba, pri čemu se jedan od njih može naći na Son Serralta imanju.