Ibiza Spring House - Umetnost stvaranja večnog proleća kod kuće

Više slika

Više slika

Dobrodošli u dom gde se mediteranski dizajn susreće sa duhom Ibice!

Uronite u spokojan ambijent „Ibiza Spring“, zadivljujuće dvospratne kuće koju je dizajnirao studio Susanna Cots Interior Design. Smešten u srcu Ibice u Španiji, ovaj dom je svedočanstvo principa mediteranskog dizajna. Doživite harmoničan spoj prirodnih elemenata i arhitektonskog sjaja u životnom prostoru koji se prostire na 350 m² upotpunjenim bujnom baštom od 3000 kvadratnih metara.

Kažu da je proleće na Ibici drugačije od svih ostalih. To je vreme kada vladaju bele, zelene i peščane nijanse i gde je svetlost jedan od glavnih protagonista. Na osnovu toga, dizajnerka enterijera Susana Kots je dizajnirala ovu kuću na ostrvu koja je spoj prirodnog i intimnog, što je dovelo do simetričnog dijaloga između enterijera i eksterijera.

Kako je objasnila dizajnerka, jedna od fokusnih tačaka kuće su njeni veliki prozori tako da priroda i bašta mogu da postanu jedno. Zapravo, interakcija sa spoljašnošću je stalna čak i na ulazu u kuću, odakle možemo da vidimo stilski bazen i gostinjsku kuću, koja je „pričvršćena“ za glavnu zgradu kroz stakleni hodnik.

S druge strane, u dnevnom boravku i kuhinji (spojenim kaminom) ograde se otvaraju tako da trem postaje trpezarija, a trpezarija produžetak trema. Isto tako, inspirativna trpezarija je postala jedno od jezgara kuće sa plafonima sa drvenim gredama i ormarom koji odgovara onom u kuhinji, stvarajući tako igru simetrije. Kao i u ostatku kuće, veći deo nameštaja (ormari, kupatila, ormarići, kuhinja, plakari...) je dizajnirala Susana Kots i rađen je po meri.

Nastavljajući sa konceptom simetrije, na gornjem spratu je kućna kancelarija, svestrano područje koje na kraju postaje treća dnevna soba. Takođe na poslednjem spratu je glavni apartman sa kaminom u kome se uživa i iz kreveta i iz tuša.

Zvezda kuće na Ibici je bez sumnje predivna bašta, pre svega zbog svoje impresivne veličine, od oko tri hiljade kvadratnih metara, a drugo zbog staklenika u nordijskom stilu koji predstavlja savršeno mesto za uživanje sa porodicom i prijateljima.

Luxury Experience