Futuristički dom u Kaliforniji čini da se radujemo letu

Balansirajući između sadašnjosti i budućnosti, dizajnerski studio Kovac ističe se, između ostalog, po načinu na koji se bavi modernom arhitekturom, stalnim pogledom u budućnost i trendove koji će nas okupirati u narednim decenijama.

Čini se da koncept futurističkog dizajna dobija drugi, potpuno drugačiji oblik zahvaljujući njihovim radovima i to postaje jasno svima, jednostavnim brzim pogledom na njihov dosadašnji rad. Arhitekte koje čine tim veoma dobro znaju kako da izvedu svaki projekat maksimalno zadovoljavajući potrebe svojih klijenata.

Pre nekoliko meseci bili su u Kaliforniji, gde su se mnogo puta obavezali da daju svoj dizajnerski potpis raznim domovima. Tamo ih je mlada porodica zamolila da dizajniraju potpuno novu zgradu, vodeći se minimalizmom, prefinjenom funkcionalnošću i ažuriranim linijama u dizajnu.

Samo jednim pogledom na eksterijer shvatićete da je ovo najsavremenija kuća, koja se razlikuje od ostatka prostora i dominira zelenom ravnicom. Futuristički dizajnirana, stvara osećaj da je došla pravo iz budućnosti i impresionira i najzahtevnije ljubitelje dizajna enterijera.

Za njenu spoljašnjost kao osnovni materijal izabran je kamen u tamnom tonu, koji se lepo kombinuje sa drugim smelim bojama, poput braon na vratima i prozorima. Paleta deluje tako idealno, jer vidimo da postoji neverovatan balans boja. Futuristički dizajn kuće je u harmoniji sa bujnim pejzažom i daje notu modernizma netaknutoj lepoti prirode.

U pogledu enterijera sledi slična filozofija dizajna, sa modernim minimalizmom koji definiše rezultat i stvara uglove koji su vredni divljenja, kao i savršen izvor inspiracije. Opet, zemljani tonovi se stapaju sa hladnim tonovima i stvaraju konačnu dobro strukturisanu sliku. Tačnije, bela je „platno” svakog prostora i njoj drugi tonovi daju „život” i dodatnu dimenziju, kao što su tamnosiva, braon, ali i bež, koje se smenjuju jedna sa drugom i šokantno „vezuju”.

Minimalistički i potpuno funkcionalni, svi prostori fantastično balansiraju sa spoljašnjim okruženjem i čine da porodica iz trenutka u trenutak uživa u šarmu koji vidi sa ogromnih prozora koje je odabrala za svoj dom. Ceo dizajn otkriva kako će izgledati arhitektura budućnosti, sa fokusom na praktičnost i definitivno visoku estetiku.

U galeriji možete otkriti još fotografija kuće!