Futuristička kuća u Danskoj izgleda kao da je došla iz budućnosti

Balansirajući između sadašnjosti i budućnosti, dizajnerski studio Cebra ističe se, između ostalog, po načinu na koji se nosi sa savremenom arhitekturom, sa stalnim pogledom u budućnost i trendovima koji će nas se ticati u narednim decenijama.

Arhitekte vrlo dobro znaju kako da izvedu svaki projekat koji preduzmu, maksimalno zadovoljavajući potrebe svojih klijenata. Pre nekoliko meseci bili su u Danskoj - zemlji u kojoj su se u više navrata obavezali da će svojim dizajnom dati potpis različitim domovima. Tamo ih je mlada porodica zamolila da dizajniraju potpuno novu kuću vođenu minimalizmom, prefinjenom funkcionalnošću i ažuriranim linijama u dizajnu.

Na prvi pogled vidi se da je ovo najsavremenija kuća, koja se razlikuje od ostatka područja i dominira zelenom ravnicom. Futuristički dizajnirana, daje osećaj kao da je došla iz budućnosti i impresionira čak i najzahtevnije ljubitelje enterijera.

Za spoljašnjost, kamen je izabran kao osnovni materijal, u tamnom tonu, koji se lepo kombinuje sa drugim smelim bojama, poput braon boje na vratima i prozorima. Paleta izgleda tako idealno, jer vidimo da postoji neverovatna ravnoteža boja. Grafički dizajn kuće usklađuje se sa bujnim pejzažom i daje notu modernizma netaknutoj lepoti prirode.

Što se tiče unutrašnjeg okruženja, sledi slična filozofija dizajna, sa modernim minimalizmom koji definiše rezultat i stvara uglove vredne divljenja, kao i savršen izvor inspiracije. Opet, zemljani tonovi se stapaju sa hladnim i stvaraju konačnu dobro strukturiranu sliku. Preciznije, bela je "platno" bilo kog prostora i na njoj drugi tonovi daju "život" i dodatnu dimenziju, poput tamno sive, smeđe, ali i bež boje, koje se smenjuju i "vezuju".

Što se tiče nameštaja, celi koncept odražava standarde potpuno funkcionalnog pristupa dizajnu, kako bi se porodici osigurao izuzetno praktičan život. Međutim, ono što je odabrao arhitektonski tim je ultra stilsko i predstavlja „komad“ u celokupnoj sceni, bez stvaranja preterivanja u konačnom rezultatu.

Sada članovi porodice imaju priliku da uživaju u svakoj mogućoj udobnosti iz svog doma iz snova. Tim je vredno radio na dovršavanju ovog arhitektonskog stvaralaštva koje nam daje uvid u to kako će izgledati dizajn domova budućnosti. Bonus, članovi ove porodice  mogu da plivaju u moru, koje je tik ispred kuće, na "dah" od ulaznih vrata.

Pogledajte galeriju za više fotografija!