Englesko imanje iz filma „Ponos i predrasude“ upravo je na listi za 7,2 miliona dolara

Seosko imanje koje se pojavilo u omiljenoj BBC adaptaciji filma Ponos i predrasude iz 1995. godine, upravo je na tržištu za 7,2 miliona dolara.

Zvanično poznata kao Luckington Court, čuvena kuća u Tjudor stilu bila je mesto gde su živele protagonistkinja Elizabet Benet (Dženifer Ehle) i njena porodica. Samo nemojte očekivati da će gospodin Darsi (Kolin Firt) pokucati na vrata.

Imanje obuhvata glavnu kuću sa osam spavaćih soba, pet dodatnih vikendica sa sopstvenim baštama, golubarnik iz 17. veka i poljoprivredne i konjičke objekte - sve je postavljeno nasuprot pastoralnog pejzaža Kotsvoldsa. Lokacija na kojoj je sagrađena Luckington Court kuća, iako je prepoznatljiva po filmu, ima više značaja od same lokacije za snimanje. Takođe ima kraljevsku vezu jer je ranije bila u vlasništvu kralja Harolda II negde pre 1066. godine - kasnije je ubijen u bici kod Hejstingsa.

Dvospratnu primarnu rezidenciju su ažurirali njeni sadašnji vlasnici, porodica Horn, koja se ovde uselila 1947. Kuća je prvi put proširena i preuređena u 16. veku, a dograđena je još jednom 1921. godine.

Na prvom spratu se nalazi svih osam spavaćih soba - od kojih četiri imaju sopstveno kupatilo. Na drugom nivou je kuhinja otvorenog koncepta, velika prijemna sala i svečana trpezarija. Kroz ove elegantne, dobro opremljene prostore nalaze se kitnjasta stolarija, kameni kamini i podovi od krečnjaka. Kuća takođe uključuje salon, muzičku sobu, radnu sobu i podrum.

Podjednako značajni su i eksterijeri kuće. U dvorištu se nalazi 400 godina star libanski kedar, ružičnjak sa fontanom delfina, voćnjak sa divljim livadama i skoro 19 jutara travnjaka.  Tu su i travnjak za kroket i teniski teren.

„Retko se imanje ovog kvaliteta i na tako traženoj lokaciji pojavi na prodaju“, kaže u izjavi agent Ričard Nakton. „Njegovo odlično stanje, dodatni smeštaj i zemljište kojim se može upravljati obezbediće kupcu ne samo poželjno imanje, već i seoski način života u ruralnoj zajednici, a opet, u blizini Londona.“

Luxury Experience