Elegantan i održiv dom pretvara se u vrhunsko letnje okruženje

Arhitekte Zero Energy Design Lab-a sa sedištem u Indiji uspele su da se istaknu poslednjih godina zahvaljujući značajnom doprinosu dobrobiti životne sredine, u kombinaciji sa njihovom strašću prema dizajnu enterijera.

Pogled na njihova dela uverava nas u talenat koji poseduju, ali i u to kako je moguće stvoriti moderan dom na potpuno održiv način. Na kraju krajeva, ovo je budućnost dizajna, kako sami veruju.

U nedavnoj prošlosti završili su dizajn zgrade u indijskom regionu Karnal, verno se pridržavajući svoje poznate filozofije: savremenog dizajna sa ekološkim karakterom. Ovo je impresivna vila, koja je zaista vredna divljenja i vredna je detaljnog istraživanja.

Kuća je izgrađena u zelenoj zoni i odličan je primer za kuće budućnosti zahvaljujući svom tako impresivnom i visoko funkcionalnom dizajnu. Ono na šta se arhitektonski tim oslanjao kako bi zadovoljio potrebe vlasnika, jesu praktične linije u dizajnu, kako bi se obezbedio komforan život.

Dakle, to je učinjeno, birajući građevinski materijal koji zadovoljava principe održivosti, zadržavajući stilski karakter. Sve je postavljeno na takav način da funkcioniše kao savršen izvor inspiracije za svakog ljubitelja dizajna, ali i odanog prijatelja okoline.

Ulazeći dublje u unutrašnjost kuće, vidimo da su prirodni materijali stvorili zaista impresivnu pozadinu, koja uključuje minimalistički pristup dizajnu zajedno sa ultra modernim detaljima koji nadograđuju svaki kutak. Drvene površine glavni su junaci u svakoj prostoriji, dok dominantne boje ne beže iz palete zemljanih i neutralnih nijansi. Ništa se ne čini nepotrebnim ako se suočimo sa krajnjim rezultatom, kada je harmonija prva karakteristika koja nam pada na pamet kada pogledamo enterijer.

Ogromni prozori koji pružaju predivno svetlo, udobni uglovi za beskrajno opuštanje, funkcionalni prostori i posebni detalji, neke su osnovnih karakteristika kuće. Između ostalog, zatvoreni bazen postaje omiljeno mesto porodice, dok se jednim pokretom otvara krov i ovaj prostor prilagođava spoljnom okruženju. Pametan luksuz se oseća u svakom delu kuće.

Ista tema dizajna sledi u spoljašnjem okruženju, gde zeleni elementi igraju vodeću ulogu i svaka tačka se pretvara u izrazito idiličnu oazu, pogodnu za letnje mesece.

Više fotografija kuće pogledajte u galeriji!

Povezane teme