Dizajnerska vila u Forte dei Marmiju

Forte dei Marmi je italijansko odmaralište u regionu Toskane, koje je posebno popularno kod Rusa.

Oni dolaze ovde ne samo na odmor, već i masovno kupuju nekretnine. Prema nekim izveštajima, Rusi poseduju 2.500 od 7.000 kuća u Forte dei Marmiju, među onima koji su ovde kupili kuće su Roman Abramovič, Mihail Kusnirovič, Oleg Tinkov.

Pored "ruskog traga", ovaj mali italijanski gradić poznat je i po svojim starim vilama građenim u različitim periodima istorije. Jednu od njih, modernističku belu kuću iz 1960-ih, nedavno je preuredio arhitekta Masimo Joza Gini. Uneo je novi dah u zastarelu zgradu i otkrio njene arhitektonske vrednosti na nov način.

Raspored u celini se nije mnogo promenio: „Odlučio sam da malo promenim konfiguraciju prostorija u prizemlju kako bih sobe učinio malo racionalnijim“, kaže Masimo Gini. „Sada je granica između enterijera i eksterijera postala nejasna sa novim većim prozorima i podovima. Takođe u podrumu, nakon preuređenja, pojavio se prostran vinski podrum - vlasnici kuće su veliki poznavaoci vina.

Posle rekonstrukcije, unutrašnjost vile je postala svetlija. Svetla boja zidova nadoknađena je strogim, lakonskim nameštajem i crnim akcentima. Posebno su impresivni sistemi za skladištenje i kuhinja od tamnog metala, kao i minimalističko kupatilo sa završnim obradama od crnog kamena i stakla.

Dečija soba je izuzetak od opšteg strogog i konciznog stila enterijera. Ovde je fokusna tačka svetlog akcentnog zida na čelu kreveta. Element nadrealizma u sobama dodaje hipertrofirana podna lampa koja visi preko kreveta. Zajedno sa ružičastim flamingosima na tapetama, to se odnosi na Alisu u zemlji čuda, stvarajući atmosferu magije u sobi.

Većina nameštaja u kući je napravljena po narudžbini ili dizajnirana od strane Masima Joze Ginija za poznate brendove.