Diablo House: Eko-inovacija se susreće sa zadivljujućim pogledom

Više slika

Više slika

Smeštena na vrhu grebena u živopisnom okruženju Danvila u Sjedinjenim Državama, Diablo House je svedočanstvo inovativnog arhitektonskog dizajna.

Izrađena veštim rukama kompanije Terry & Terry Architecture, ova rezidencija nudi predivan pogled na planinu Diablo i valovita brda i doline. Arhitekte iza ovog izuzetnog projekta, Ivan Teri, Aleks Teri i Naomi Hansen, stvorili su remek-delo koje neprimetno spaja prirodu sa savremenim životom.

Srž Diablo House je elegantan dvospratni dodatak koji je promišljeno povezan sa originalnom jednospratnom strukturom pod jedinstvenim uglom. Ovaj arhitektonski izbor povezuje enterijer sa spoljnim pejzažom stvarajući osećaj jedinstva sa prirodom. Novi volumen sadrži kuhinju, trpezariju i medijske prostore u prizemlju. Iznad, luksuzni primarni apartman graciozno se proteže izvan padine, nudeći panoramski pogled na slikovita brda koja okružuju imanje.

Jedna od karakteristika Diablo House je otvoreni raspored, koji omogućava da se prostori neprimetno spajaju jedan sa drugim. Stakleni zidovi od poda do plafona okružuju glavnu terasu, graciozno se savijajući kako bi pružili nesmetan pogled iz dnevnih zona. Ova veza sa eksterijerom ne samo da preplavljuje unutrašnjost prirodnom svetlošću, već i donosi zadivljujući pejzaž u svaki kutak kuće.

Diablo House nije samo čudo dizajna, ovaj dom je takođe uzor održivosti. Arhitekte su integrisale mnoštvo pasivnih i aktivnih održivih karakteristika. Južna i severna fasada su dizajnirane da optimizuju pasivno solarno grejanje tokom zime dok je enterijer okupan prirodnim dnevnim svetlom tokom cele godine.  

Izolacija od pene u spreju, veoma efikasna i ekološki prihvatljiva, oblaže krov i zidove, obezbeđujući udobno okruženje tokom cele godine. Orijentacija krova omogućava integraciju izdašnih fotonaponskih i hidroničkih solarnih panela. Oni, zajedno sa sistemom za navodnjavanje omogućavaju Diablo House da samostalno ispuni većinu svojih potreba za energijom i vodom.

Diablo House je više od obične rezidencije, to je svedočanstvo arhitektonskih inovacija i održivog života. Ovaj harmoničan spoj modernog dizajna i ekološki osvešćenih karakteristika pruža stanarima udoban i efikasan životni prostor koji se integriše sa prirodnom sredinom. Sa pogledom koji oduzima dah i posvećenošću održivosti, Diablo House postavlja novi standard za savremeni život u skladu sa životnom sredinom. Ovo nije samo kuća, već održiva oaza za one koji brinu o dizajnu i o planeti.

Luxury Experience