Dekadentna vila sa privatnim parkingom za jahte

Zamislite svoje savršeno jutro – da li ono uključuje uživanje u šoljici prve kafe na predivnoj terasi, odakle se pruža pogled na vašu dekadentnu jahtu, parkiranu odmah ispred? Ukoliko je odgovor da, ova vila će biti ostvarenje snova za vas.

Ipak, pre nego što pitate, predivni italijanski Riva Domino motorni čamac koji vidite parkiran ispred nje na fotografijama, nije uključen u traženu cenu od 25 miliona dolara. Sa impresivnih 104 metra vodene površine, ova vila može primiti jahte dužine do 100 stopa ili celu armadu kruzera, ribolovačkih čamaca i jedrenjaka. U pogledu na svoju flotilu možete uživati takođe iz jednog od četiri dostupna bazena, pri čemu je glavni, infiniti, okarakterisan svojom zaobljenom formom.

Ali, ako želite da uživate u fantastičnom pogledu iz udobnosti svog enterijera, predlažemo vam da se opustite u staklenom bazenu koji se nalazi na terasi na drugom spratu – jednostavno je savršen za ultimativnu relaksaciju, što zbog kaskadnog vodopada koji u njega konstantno uliva svežu vodu, što zbog veličanstvenog pogleda koji se iz njega pruža.

Infinity House, kako se ova vila zove, konstruisana je 2019.godine za legendu sveta obuće, Roberta Kembela, koji je nažalost prošle godine preminuo. Kembel je osnovao BBC International i pretvorio je svoju kompaniju u jednu od najmoćnijih, dizajnirajući obuću za brendove kao što su Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Guess i Nine West. Kao strastveni filantrop unutar zajednice Boka Ratona, Kembel je postao vodeća figura lokalnog Rotary kluba, donirajući milione dolara.

Sa procesom izgradnje vile započeo je 2016.godine, kada je kupio plac od pola hektara, nedaleko od plaže. Potom, angažovao je njujorški The UP Studio, poznat po savremenim, odvažnim dizajnima, kako bi kreirali njegovo moderno remek delo površine 1.200 kvadrata, okarakterisano otvorenim planom prostora i staklenim zidovima.

Kako lokalni agenti nekretnina tvrde, ovo je najfinija savremena vila na tržištu južne Floride trenutno, koja zapravo predstavlja nacrt ondašnjeg životnog stila. Glavni apartman vile, najdekadentniji po svojoj definiciji, zauzima skoro 200 kvadrata, a sadrži masivne ugraden garderobere, kupatilo sa prozorima od poda do plafona koji mogu postati neprozirni pritiskom na dugme, uz veliku kancelariju. Staklena vrata pune širine u spavaćoj sobi visokih plafona otvaraju se prema dvorištu, dok se jedan od infiniti bazena nalazi odmah ispred.

Ukupno, vila nudi osam tradicionalnih spavaćih soba sa privatnim kupatilima, pri čemu svaka od njih ima fantastičan pogled na vodu i više od 30 kvadrata prostora. Porodični apartman je samoodrživi dvospratni stan sa dve spavaće sobe, koji ima svoj dnevni boravak i terasu na otvorenom.

Glavni dnevni boravak, sa druge strane, maksimalno koristi lepotu pogleda, pa sadrži trpezariju u stilu atrijuma, neformalnu porodičnu kuhinju sa twin ostrvima i profesionalnu kuhinju koja je ušuškana nešto dalje odatle.

Drveno i čelično stepenište vodi vas do drugog sprata, gde je jedan kutak posvećen zabavi i životu na otvorenom. Kada otvorite ogromna, klizna staklena vrata, dobićete priliku da se opustite u fantastičnom baru sa terasom, na koju se nastavlja sjajni infiniti bazen.

Ukoliko vam se dopada nameštaj koji ispunjava ovu vilu, sa njegovom skandinavskom, uglađenom vibracijom, imate sreće, jer on dolazi u paketu sa njom.

Sve što vam na kraju preostaje je da odlučite koju ćete jahtu – ili jahte – parkirati ispred svoje nove rezidencije.