Definicija dekadencije - Villa Firenze

Zapadna obala Sjedinjenih Američkih Država ispunjena je glomaznim vilama, ali je takođe do mi onim najekstravagantnijim domovima sa kojima se možemo sresti…

Sa početnom prodajnom cenom od 165 miliona dolara, Villa Firenze je pronašla svog novog vlasnika po neverovatnoj, rekordnoj cifri na aukciji koja je održana početkom februara. Digitalni događaj privukao je više od 30.000 radoznalaca i oko 1.800 zainteresovanih kupaca, a kako saznajemo, vila je prethodno bila u vlasništvu milijardera Stivena Udvara-Hazija.

Sa više od 2.660 kvadrata stambenog prostora, Villa Firenze se nalazi na posedu koji meri više od tri hektara u samom srcu Beverli Parka, gde brojne slavne ličnosti, poput Silvestera Stalonea i Edija Marfija, imaju svoja gnezda.

Kreirana kao kombinacija mediteranskog i italijanskog stila, vila je nastala kao delo Vilijama Hablinskog, koji joj je podario njen unikatni, možemo čak reći egzotični stil. Masivna kapija i dvorište, sa čak trideset parking mesta, akcentovani su sa nekoliko palmi i velikom fontanom, koja samo naglašava velelepnost prednje fasade ove vile.

Osim toga, Villa Firenze ima trianest spavaćih soba, sedamnaest kupatila, nekoliko kamina, sobu posvećenu video igrama i mnogo toga drugog, dok su njeni podovi većim delom napravljeni od mermera. Pet manjih kuća napravljeno je u okruženju vile, a svaka od njih ima dve spavaće sobe, bar, dnevni boravak, kuhinju i garažu za četiri vozila.

Pored glavne vile i pet kuća, ovde takođe možemo videti stazu za džogiranje, teretanu, bazen, radionicu, predivnu baštu, terene za tenis i košarku i fantastične travnjake. Cena po kojoj je vila kupljena za sada je obavijena velom tajnosti, ali smo sigurni da će uskoro ugledati svetlost dana.