Da li biste živeli u vertikalnoj šumi

Tek nakon što smo ove godine bili primorani da provodimo vreme zatvoreni unutar svoja četiri zida zbog tekuće pandemije, shvatili smo pravu vrednost otvorenih prostora, prirode i zelenila…

Sada, kada nam je to savršeno jasno, znamo da su nam zeleni prostori preko potrebni zbog našeg fizičkog i mentalnog dobrostanja. Veliki broj ljudi ne želi da odustane od ove lukrativne ideje, pa baš iz tog razloga daju sve od sebe i razvijaju nove projekte baš sa ciljem donošenja prirode na naš kućni prag. Solforest Ecopark je luksuzni razvojni projekat koji se nalazi u Vijetnamu, a kada bude završen, biće najviša vertikalna šuma Azije.

Stanovnici će imati dovoljno svežeg kiseonika, pošto je četiri stotine vertikalnih vrtova uklopljeno u fasadu zgrade, što takođe pomaže da se izdrži promenljiva klima severnog Vijetnama. Ovo prelepo ekološko urbano naselje nalazi se na periferiji Hanoja i imaće kombinaciju vrhunskih vila i stambenih zgrada ugrađenih u zelenu površinu, uključujući ekološki park Solforest. Ovde će svoje mesto pronaći više od milion stabala i dve kule na kojima se nalazi dodatnih 400 vertikalnih vrtova. Stanovi dolaze sa balkonom širine 10 metara i instaliranim automatskim sistemom za navodnjavanje. Odvodni sistem je dizajniran isključivo za zasađene balkone. 1.194 tako opremljene stambene jedinice postojaće među dve kule u kojima se nalazi jedan od najvećih vertikalnih vrtova na svetu.

Iskoračite iz svog privatnog prostora i pronaći ćete odmarališni trg, pešačku ulicu obrubljenu parkovima, jezerima i bujnim lišćem i bazen sa morskom vodom sa vodopadom koji čine ovaj projekat potpuno izuzetnim. Pored svega navedenog, stanovnici Solforesta imaće pristup fitnes centru, spa centru, tržnom centru, salonima i drugim ekskluzivnim uslugama.