Da li biste kupili nevidljivu vilu za 18 miliona dolara?

Fatamorgana usred pustinje ili remek-delo savremene arhitekture?

Čuvena „Nevidljiva kuća” u popularnom gradu Džošua Tri je oboje. Ova izvanredna vila postala je poznata širom sveta zahvaljujući svojoj minimalističkoj i avangardnoj arhitekturi.

Smeštena u srcu pustinje Mohave, u gradu Džošua Tri u Kaliforniji, Invisible House se nalazi na samo 2 sata vožnje od Los Anđelesa. Vila se bukvalno uklapa u svoje okruženje, što je postigla zahvaljujući upotrebi Solarcool stakla na celoj fasadi koje reflektuje toplotu i pejzaž, dajući joj ovaj efekat „ogledala“. Cela konstrukcija je duga skoro 70 metara i delimično je izgrađena konzolno kako ne bi poremetila lokalitet sačinjeno od džinovskih stena tipičnih za region.

Kao i eksterijer, unutrašnja arhitektura je minimalistička, kako ne bi nadjačala vrhunski pogled koji nudi Nacionalni park Džošua Tri. Zaista, od betonskog poda do modernog nameštaja, sve je dizajnirano da se fokusira na okolni pejzaž vidljiv sa bilo kog mesta u kući. Budući vlasnici će uživati u enterijeru koji sadrži tri spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom, kuhinju, trpezariju i vrhunski zatvoreni bazen dužine 30 metara.

Ova vila koju je dizajnirao filmski producent Kris Henli trenutno se prodaje za 18 miliona dolara.

Luxury Experience