Cronus vila: remek delo koje pruža veličanstven pogled na more i planine

Urezana u stenovitu padinu na ostrvu Antiparos, savremena vila poznata kao Cronus je nešto što ne biste očekivali da ćete naći u divljem kikladskom pejzažu.

Moderna vila vredna 7,5 miliona evra je delimično ugrađena u zemlju, ali i dalje nudi zadivljujući pogled na Egejsko more i okolne planine. Dizajnirana od strane DECA Architecture sa sedištem u Atini, savremena rezidencija na ostrvu crpi inspiraciju iz tradicionalnih mediteranskih kuća i kružnih struktura koje uzgajivači podižu oko stabala limuna da bi ih zaštitili.

Unutrašnjost vile ističe se svojom vrhunskom estetikom, za koju je bio zadužen portugalski L'Elephant Interiors. Prostori se besprekorno spajaju i preplavljeni su svetlošću. Velika dvostruka vrata povezuje enterijer dnevne sobe sa spoljnim terasama, čineći da dva prostora izgledaju kao jedan.

Šest spavaćih soba i devet kupatila ukrašeno je lokalnim tkaninama i umetničkim delima koja daju pravi grčki osećaj. Vila od 294 kvadratna metra koristi prirodne materijale kao što su kamen i bambus sa izloženim betonom. Sama kuća je takođe dizajnirana da se prilagodi promenljivim vremenskim uslovima. Kružni kameni krov, na primer, služi ne samo kao zadivljujuća karakteristika dizajna, već takođe donosi hladovinu u svaki od spoljašnjih prostora, pri čemu svaki prostor nudi drugačiji pogled na zadivljujuće vidike.

Bogate teksture i boje koje čine enterijer su u savršenoj harmoniji jedna sa drugom, spajajući se sa eksterijerom koji je sačinjen od prirodnih materijala kao što su kamen, bambus i izloženi beton.

Naravno, rezidencija je prepuna luksuznih sadržaja. U središtu otvorenog prostora nalazi se velika zasenjena trpezarija koja gleda na pejzaž dostojan razglednice, a kućni bioskop na otvorenom i prostor za roštiljanje čine Cronus idealnim domom za zabave. U centru Cronus vile nalazi se otvoreno dvorište sa stablom limuna koje detaljno odaje počast arhitektonskim korenima kuće.

Svaki aspekt je pažljivo razmotren kako bi se pružio jedinstven životni stil i iskustvo, od arhitektonske izvrsnosti do unutrašnjeg rasporeda i zapanjujućih eksterijera.

Na zemljištu od preko 950 kvadratnih metara, Cronus je mirno, privatno i uzbudljivo mesto za život iz snova.

Više fotografija ove polupodzemne vile pogledajte u galeriji!

Luxury Experience