Chalet Il Gufo – dragulj u srcu Alpa

Ukoliko ste poželeli da se udaljite od gužve, betona i visokih zgrada, vikendica Chalet Il Gufo predstavlja savršeni izbor za vas...

 Radovi na Chaletu Il Gufo, projekat Arhitektonskog studija Bettiol iz Aoste i realizaciju koju je sproveo unutrašnji izvođač radova Concreta, nedavno su završeni. Rezultat je luksuzni chalet smešten u čuvenom i rafiniranom planinskom odmaralištu Cervinija. U skladu sa konceptom i dizajnom, izvođač radova Concreta radio jen a izgradnji strukture, koaj je rođena iz volje klijenta kao sinonim za prefinjenost i eleganciju u pogledu kvaliteta korišćenih materijala, pružajući viši nivo udobnosti.

Vizija klijenta bila je kreiranje smeštajnog objekta koji stvara osećaj boravka u privatnom domu, a istovremeno može biti funkcionalan za smeštaj gostiju sa zabavnim prostorima, poput igraonice i zona za opuštanje, spa kutka i bazena.

Chalet se prostire na četiri nivoa uključujući i podrum, gde svoje mesto pronalazi bazen sa SPA kompleksom i turskim kupatilom. Ovaj prostor je odvojen od ostalih soba staklenim vratima. U podrumu se takođe nalazi i igraonica, sa barom i kupatilom, zona za bioskop i ski soba za skladištenje opreme, sa direktnim pristupom sa staze SKI-IN SKI-OUT, koja se karakteriše prisustvom plakara koji se protežu duž cele zida i klupom od sivog drveta smeštenom u sredini sobe. Posebna karakteristika igraonice je prisustvo skrivenih vrata, dizajniranih da podsećaju na staru reklamnu tablu. Ispred spa odeljka, spoljni trem dočekuje dodatni salon pored ski staze sa pogledom na Cervino, gde se nalazi đakuzi i zona za opuštanje sa ognjištem.

Prizemlje kuće sadrži konvencionalne prostorije i komunicira sa spoljnim prostorom gde se nalazi prostor za sedenje i uživanje u lepoti potoka koji teče paralelno sa imanjem i šumom koja ga okružuje. Gosti su dočekani na ulazu u chalet u toplom okruženju udobnom atmosferom. Svaki detalj je pažljivo odabran, od izbora nameštaja, do dekorativnih dodataka i završnih radova, posebno dizajniranih kako bi se unapredilo blagostanje korisnika.

Chalet Il Gufo karakteriše jedinstveni stil, ponekad nordijski, koji se izražava nijansama sive i tamnih boja. Dok ostaje osnovni korišćeni materijal, prirodno drvo u svom klasicizmu, karakterističnom za tipične planinske privatne rezidencije, obrađeno je i tretirano kako bi se postigle određene boje. Podovi i stepenice su od hrasta sa dimljenim završnim slojem, dok su obloge greda i deo nameštaja napravljeni od jele, sa specifičnim završetkom nazvanim sivim ugljem.

Dnevna zona podeljena je na trpezarijski deo i prostor za odmor. Posebna karakteristika dnevne sobe je centralnost kamina koji stvara atmosferu i čini prostor toplim i gostoljubivim. Trpezarijski deo dominira stolom istaknutim svetlosnim sistemom koji kombinuje funkcionalnost, osvetljavajući prostor, sa estetikom, u dekorativnoj viziji.

Kuhinja se može pohvaliti prominentnim centralnim elementom - komplikovano dizajniranim ostrvom. Gornji elementi su napravljeni sa specifičnim lakiranjem, dok su zidovi prekriveni dekorativnim pločicama koje podsećaju na stari italijanski stil.

Na prvom spratu lože nalaze se četiri sobe za goste objekta i galerija otvorena ka donjem dnevnom boravku. Ova poslednja se koristi kao prostor za opuštanje, gde je bar protagonista uz prostor za sedenje sa drvenim stolicama i stolovima. Stakleni parapet osvetljava galeriju i omogućava posmatranje dnevnog boravka ispod. Gostinjske sobe uključuju 4 dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom, uključujući dve duple i dve twin sobe. Jedna od karakteristika ovog dela, po volji vlasnika, je da je svaka soba potpuno drugačija od drugih po rasporedu, materijalima i senzacijama koje prenosi.

Gornji sprat sadrži glavnu spavaću sobu i dečiju sobu. Po dolasku na sprat, ispred se nalazi ogradica, izdubljena ispred prozora koji omogućava ne samo osvetljavanje sprata, već i uživanje u spoljnom pogledu na Cervino. Takođe, na ovom spratu sve sobe su jedinstvene, pažljivo izučene, ulepšane izloženom drvenom tavanicom koja nudi jedinstvenu visinu.

Glavna spavaća soba je okarakterisana kombinacijom zidnih obloga, gde drvo uokviruje impozantni zid kreveta, obložen punom visinom jastuka koji čini okolinu posebnom i jedinstvenom. Unutra se nalazi i garderober koji komunicira kroz matirano staklo sa glavnom kupatilom, koje takođe obezbeđuje prirodno svetlo u ovom prostoru, i privatno kupatilo sa klasičnim i retro notama, gde se nalaze i kada i tuš kabina. Dečija soba je dizajnirana da bude multidimenzionalna u ime zabave. Pored kreveta na srpat, deca će biti oduševljena zidom za penjanje i doći do tajnog potkrovlja iznad ulaza u sobu.

Chalet Il Gufo je rezultat sinergije između dizajna Studija Arhitekture Bettiol i realizacije kompanije Concreta, sposoban da odgovori na zahteve i očekivanja klijenta.

Luxury Experience