Cadillac novom kućom potvrđuje status vrhunca luksuza i tehnologije

Dizajnirana od strane arhitektonske firme Gensler, Cadillac House je savremeni muzej i kulturni centar koji je posebno izgrađen za Cadillac.

Cadillac ima dugu istoriju, dok je Cadillac House u svom nežnom dobu, a njeno „rođenje“ namenjeno je istraživanju jače veze između trendova nove tehnologije, estetizma i samoizražavanja. Raskošna građevina predstavlja važnu ambasadu luksuznog brenda na celom globalnom tržištu.

Od raskošnih eksterijera do inovativnih enterijera, svaki kutak kuće Cadillac je jedinstveno dizajniran, gde inovatori, kreatori i radoznali ljudi mogu pronaći gomilu inspirativnih ideja. Takođe ima interaktivne izložbe nalik muzejskim i prikaze najnovijih Cadillac vozila.

Smeštena na malom poluostrvu sa divnim jezerom u svom okruženju, kuća Cadillac bi se mogla posmatrati kao dragi kamen nalik vozilu koje je izvađeno iz vode. Za izgradnju kuće korišćeno je 7.000 pravougaonih ploča od nerđajućeg čelika, a fasada otkriva svoj pravi šarm tek kada padne mrak - LED trake ispod metalne površine blistaju, dok legendarni Cadillac znak emituje prelepo svetlo. Ova struktura će vas očarati svojom lepotom noću, a vaše srce će reći - „Kako blistavo mesto!“.

Luksuzna kuća je opremljena izdržljivim solarnim panelima, sa održivim pretvaranjem sunčeve svetlosti u električnu energiju. Kuća ima namenske krovne prozore za optimizaciju prodiranja svetlosti u unutrašnjost. Kada već govorimo o enterijeru, ovde će vas dočekati prefinjenost i luksuz. Prolazeći kroz čudesni ulaz, dočekaće vas predvorje otvorenog plana koji se pojavljuje ispred vas. U velikom holu dočekaće vas pravi specijaliteti - Cadillac automobili!

Spiralno stepenište od drveta i betona, najatraktivnija tačka u celoj strukturi, vodi iz predvorja otvorenog plana do drugog i trećeg nivoa. U Cadillac kući se nalaze ukupno tri sprata, što prelepo predstavlja linearni raspored 'prošlost-sadašnjost-budućnost'. Svaki sprat ima fiksnu temu, pa je 'budućnost' na srednjem nivou, a 'prošlost' je na gornjem spratu.

U prizemlju se nalaze kafić i salon, prodavnica kompanije i bioskop gde možete gledati kratke filmove o Cadillacu.