Besprekorna vila za odmor u Grčkoj

ADD architecture studio baziran u Atini, predstavlja nam svoju novu kreaciju – Hedonistic House, koja je dizajnirana kao “aparatus hedonizma”, na obali grada Agioi Apostoloi…

Dizajn kuće, sa svojim zaobljenim profilom i oštrim uglovima, organizovan je oko centralnog dvorišta. Tim koji je radio na ovom projektu proslavlja dijalog sa udaljenim pejzažem i neverovatnim pogledom koji se pruža sa ove lokacije. Posetioci joj prilaze sa najviše tačke dvorišta, gde se staza deli oko bazena i tri životna prostora – glavne spavaće sobe, gostinjskih soba i lože. Možemo slobodno reći da ova kuća prati izgled terena na kom se nalazi, sa profilom koji se postepeno spušta.

Centralizovani skup terasa i otvorenih prostora posetioce vode prema horizontu. Duž finalnog nivoa, možemo videti prozračni dnevni boravak sa natkrivenim balkonom, izvan kog se pruža pogled na more. Prozirni krov u sebi skriva bazen koji je vidljiv sa donje strane. U spavaćim sobama, privatnost je održana na zavidnom nivou, a do njih se dolazi kroz centralno dvorište.

Svaki prostor ove vile oblikovan je kao skulpturalna celina, dok su pragmatični volumeni obavijeni dinamičnim oblinama eksterijera koji ujedinjuje čitavu priču.