Aston Martin je dizajnirao svoju prvu ultra-luksuznu kuću u Japanu

Tokom poslednjih nekoliko godina, britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin ne samo da je uložio napore u izgradnju hiperautomobila koji prkose fizici, već se proširio i na svet nekretnina.

Dok je Aston Martin Residences u fazi izgradnje u Majamiju na Floridi i dalje njegov vodeći projekat, proizvođač automobila je takođe doneo svoju magiju dizajna u nezavisne luksuzne vile.

Još 2020. godine, Aston Martin je predstavio zapanjujuću kuću Sylvan Rock vrednu 7,7 miliona dolara, koju je pratilo pet izuzetno luksuznih kuća u Njujorku. Za svoj najnoviji projekat, Aston Martin se udružio sa japanskim liderom u oblasti luksuznih nekretnina Vibroa kako bi izgradio prvi azijski dom „koji je dizajnirao Aston Martin“.

Smeštena u oblasti Minami Aojama u Tokiju, četvorospratna zgrada je prava arhitektonska lepotica.

„Spolja smo kreirali upečatljivu arhitektonsku formu sa čistim linijama i besprekornim granicama tako da se stanari mogu povezati i iskusiti ovu jedinstvenu lokaciju. Unutra smo se pobrinuli za čula, koristeći holističku kombinaciju elemenata i materijala kako bismo stvorili miran prostor za opuštanje“, rekao je glavni kreativni direktor Aston Martin kompanije, Marek Rajhman.

Tim dizajnera iz Aston Martina sarađivao je sa lokalnim arhitektama ne samo na dizajnu eksterijera, već i enterijera zgrade, uključujući odabir nameštaja.

Počevši od eksterijera, zgrada ima potpuno moderan dizajn, ali i neke zanimljive stilske elemente uključujući vertikalne letvice koje pokrivaju celu fasadu zgrade osim nivoa tla, koje nas asociraju na rešetku hladnjaka i skrivaju balkon koji je ispunjen biljkama i sadrži privatni đakuzi.

U prizemlju se nalazi automobilska galerija, koja nije ništa drugo do otmena otvorena garaža koja prikazuje vozila vlasnika na veoma glamurozan način. Osvetljena su zaslepljujućim plafonskim svetlima koja naglašavaju njihove obline. Automobilska galerija takođe ima stakleni zid okrenut ka trpezariji u prizemlju kako bi vlasnik cenio lepotu svojih automobila dok uživa u ukusnim obrocima.

Enterijer u velikoj meri sadrži crno drvo koje se koristi za oblaganje zidova i plafona, dok terasa ima mali travnjak i terasu zajedno sa otvorenom kuhinjom i trpezarijom. Zadnja strana zgrade je pokrivena prozorima od poda do plafona na svakom spratu.

Luksuzna vila uključuju vinski podrum, kućni bioskop i teretanu. Kuća Aston Martin je još uvek u izgradnji i očekuje se da će biti završena do novembra 2023.

Luxury Experience