Armani Beach Residences – vrhunac luksuznog stanovanja u Dubaiju

Poznati arhitekta Tadao Ando bio je odgovoran za dizajn Armani Beach Residences u četvrti Palm Džumeira u Dubaiju.

Grad koji ne prestaje da nas oduševljava okupio je arhitektu Tadaa Anda i Armani Group kako bi dostigli novu prekretnicu u stambenim kompleksima u vidu kule koja će uskoro zaslepiti horizont Palm Džumeira u Dubaiju.

Armani Beach Residences će biti završena 2026. godine i prostiraće se na 9000 kvadratnih metara i nuditi 53 rezidencije sa dve do pet spavaćih soba, uključujući dva predsednička apartmana i niz penthausa, dizajniranih do najsitnijih detalja.

Tadao Ando, dobitnik Prickerove nagrade koja nagrađuje arhitekte koji su svojim projektima obogatili čovečanstvo, radiće zajedno sa dizajnerima Armani Group. U skladu sa Andoovom prepoznatljivom estetikom, struktura Armani Beach Residences će se sastojati uglavnom od stakla i betona, sa dugim staklenim terasama i pogledom na bazen i privatnu plažu iz svake rezidencije.

Armanijev umetnički koncept će takođe biti prisutan, na primer, u holu sa kružnim i linearnim dizajnom koji razdvaja zajednički i privatni prostor rezidencija.

Rezidencije su takođe dizajnirane sa posebnom pažnjom usmerenom na detalje i završnu obradu, sa prozorima od poda do plafona i balkonima i svetlom ili tamnom paletom boja u zavisnosti od izbora vlasnika. Oni koji odluče da kupe penthaus ili predsednički apartman imaće ogromnu prednost da rade direktno sa timom Armani Casa, dizajniraju svaki detalj, pretvarajući svoj dom u lično utočište.

Armani Beach Residences će se izdvojiti od bilo koje druge rezidencije u Dubaiju zahvaljujući svojoj arhitekturi, lokaciji na plaži, privatnoj plaži i ultra-luksuznim sadržajima, uključujući spa centar samo za stanare, višenamenski salon, salon za pušače, bioskop, igraonice za mališane i baštenske terase.

Iako je ovo možda prvi stambeni poduhvat Anda i Armanija kao tima, oni sarađuju od 2001. godine, kada je italijanska luksuzna modna kuća angažovala inovativnog japanskog arhitektu da dizanira Armani/Theatre u Milanu.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience