Umetnički spa apartman - Alberto Apostoli

Spa dizajn Alberta Apostolija predstavlja pravi kovčeg pun dragulja prefinjenosti i neprevaziđenog komfora…

Spa apartman koji je delo poznatog i cenjenog stručnjaka genijalog dizajna Alberta Apostolija, privukao je mnogo pažnje brojnih posetilaca Equip’Hotel izdanja 2014, odnosno internacionalnog događaja koji je od najveće važnosti za industriju ugostiteljstva. Ovaj događaj održao se u Parizu u periodu od 16. do 20. novembra, a zavidni broj posetilaca bio je oduševljen Apostolijevim dizajnom.

Alberto Apostoli je pravi ambasador Italije u polju arhitekture. On je tom prilikom predstavio svoj projekat “Just Pour Nous”, odnosno interpretaciju novog trenda, po kom Wellness proizvodi i sredine pronalaze svoju intimnu konotaciju, spajajući se sa tradicionalnim funkcijama jednog kupatila, koje je inače najintimniji deo svačijeg doma.

Apostolijeva postavka okarakterisana je u najvećem delu inovativnim konceptom kade. U pitanju je Sasha koncept wellness kabine, koja se sastoji od saune, tuša i parnog kupatila. Sve njegove delove dizajnirao je sam Alberto Apostoli. Tekstilni mermerni podovi i posebno interesantno projektovano osvetljenje kreiraju koncept u potpunosti novog kupatila, kupatilskog nameštaja i zidnih završnih detalja.

Na ovom projektu, Apostoli je sarađivao sa brojnim kompanijama, koje su uspele idealno da proprate njegove prohteve i potrebe. Aspa Contract kompanija je generalni izvođač radova, Avantgarde kopmanija je bila zadužena za automatizaciju, a Bencore za kompozitne panele.

Za spa i wellness proizvode Aposotoli je kontaktirao Jacuzzi kompaniju, dok je mermer korišćen za dekoraciju i završne detalje potekao od Margaf kompanije. Turn Lights su radili projekat osvetljenja, a “rastegnuti” plafon delo je Tensionart brenda.

Nameštaj u ovom prostoru delo je Visentin brenda, dok su peškiri i mekani bademantili Za / Bel brenda. Video zid je Samsung-ov, Matiria je radila radijatore, a Newform slavine, dok su boje i elementi arhitekture delo Oikosa.

U Apostolijevoj viziji, kupatilo postaje integrisani i holistički prostor, kreiran da regeneriše svaku osobu koja u njega kroči. Ovaj umetnički spa prostor idealan je za deljenje intimnih trenutaka sa voljenom osobom u savršenom okruženju. 

Ministudio Magazin