Tradicionalni luksuz indijskog spa centra

Ajurveda se susreće sa rimskim kupatilima u ovom spa centru u severnom delu Indije…

Nakon više od godinu dana otkako je čuvena elegantna Oberoi Grupa predstavila svoj prvi wellness posed u Indiji, Oberoi Sukhvilas Resort & Spa, ovo odmaralište je i dalje instant hit, nudeći svojim posetiocima priliku da uživaju u ogromnom spa centru, koji na svom meniju ima ajurvedske wellness programe, zajedno sa tretmanima kineskog i evropskog stila.

Dizajn ovog spa centra je u svojoj osnovi indijski, sa simetričnim reflektujućim fontama i dvorištima, kreiranim u tradicionalnom char bagh stilu. Ovde se nalazi i platforma za jogu, okrenuta prema istoku, za idealne sesije pod svetlošću jutarnjeg sunca. Indijsku tradiciju razbija kompleks rimskih kupatila, koji je jedna od glavnih atrakcija ovog odmarališta. Ovaj prostrani deo opremljen je muškim i ženskim kupatilima, pri čemu svako ima svoju infracrvenu saunu, sobu za aromaterapiju i topli mermerni tepidarijum.

Antička umetnost ajurvede svakako je u centru pažnje u ovom odmaralištu, jer ovaj spa nudi prilagođene programe koji traju i do tri nedelje, a gostima pomažu pri detoksikaciji, gubitku težine ili jednostavnom opuštanju i isključivanju iz digitalnog sveta. Tretmani idu od čuvenih dinacharya, koji uključuju različite tradicionalne metode čišćenja, do sesija meditacije.

Ishrana takođe igra veliku ulogu u ajurvedskom procesu, tako da će gosti morati da se pridržavaju planiranih obroka, koji su sami po sebi ukusni, spremljeni od prirodnih i lokalno uzgojenih sastojaka, kao i specijalno dizajnirani prema njihovim potrebama.

Gosti koji ne žele da prate striktni ajurvedski program mogu se odlučiti za klasične masaže ili tretmane tela. Osoblje ovog spa centra obučeno je i u polju refleksologije stopala i meridijanske akupresurne masaže. Svaki gost koji poseti ovaj spa centar iz njega izađe podmlađen i transformisan.