Spa centar za prave muškarce

Užitak koji ispijanje hladnog piva nakon vrelog i naprodnog radnog dana donosi, jednostavno nije moguće uporediti sa bilo čim na ovom svetu...

Ovo je naravno potpuno tačno za sve nas koji volimo ovo piće, dok je jedna belgijska kompanija, imena WeWantMore, otišla korak dalje i kreirala Bath and Barley, prvi pivski spa u ovoj zemlji, smešten u starom centru Brisela. Cilj ovog dizajnerskog projekta bilo je kreiranje osećaja relaksacije i intimnosti, kombinovane sa uživanjem u ispijanju piva i predstavlja direktni omaž dobro poznatom istorijskom nasleđu koje ova zemlja poseduje po pitanju ovog napitka.

Zakrivljene bakarne instalacije, inspirisane drevnim pivskim bokalima od ovog materijala, pojavljuju se iz zastakljene fasade, pozivajući prolaznike da zavire u enterijer. WeWantMore kompanija formirala je kompletno iskustvo, uključujući enterijerni dizajn, brendiranje i naziv čitavog prostora. Nakon ulaska u ovaj pivski spa, zakrivljene kade zajedno sa zasvođenim podrumom koji je već bio u ovom objektu, stvaraju umirujuć osećaj.

Sušeni ječam i hmelj vise sa plafona, pružajući prostoru prijatnu aromu, senzacioni osećaj i čulno iskustvo, dok grane ovih žitarica koje se njišu umekšavaju još više već prilično toplo osvetljenje. Štaviše, sirovi betonom obloženi zidovi i plavi kameni akcenti, dodaju zemljane detalje čitavom prostoru. Arhitektonski studio je tokom čitavog projekta radio sa tradicionalnim materijalima nalik bakru, sitnom šljunku i bojenom staklu, radi održavanja autentičnosti objekata koji su krasili srednjevekovnu pivsku tradiciju Belgije.  

Vitraž površine služe za održavanje privatnosti posetilaca, a u međuvremenu ilustracije nalik crkvenim oslikavaju monahe i sveštenike koji se bave destilovanjem piva, direktno nas podsećajući na kulturu proizvodnje i konzumacije ovog pića u Belgiji. Slični obrasci nalik vitezovima, krčazima i pivskim buradima, duplirani su čeličnim reinterpretacijama na ogradi stepeništa ovog neverovatnog objekta.

Muški Magazin