Rocco Forte Hotels otvara Irene Forte spa centre u Italiji

Teško je zamisliti bolje okruženje za opuštanje od Italije. Ovde, među valovitim brdima Sicilije i senovitim maslinjacima Pulje, preduzetnica Irene Forte odlučila je da otvori spa centre ovog proleća.

Ćerka hotelskog mogula Roka Fortea će nove luksuzne spa centre otvoriti na četiri porodična imanja: Villa Igiea u Palermu i Verdura Resort na Siciliji, Masseria Torre Maizza u Pulji i Hotel de la Ville u srcu Rima.

Dolazak do ove tačke je bio prilično dugo putovanje za mladu preduzetnicu. Nakon godina rada u porodičnom biznisu, Forte je odlučila da lansira svoj istoimeni ekološki brend za negu kože. Luksuzna kolekcija je napravljena korišćenjem sastojaka uzgojenih na organskoj farmi Verdura Resort na 550 hektara na Siciliji – ambijentu za otvaranje jednog od njenih novih spa centra početkom aprila. Od samog početka, Forte je bila željna da ugradi održivost u DNK svog poslovanja radeći sa lokalnim zanatlijama na izradi svojih proizvoda u Italiji, stvarajući ekološki prihvatljiva pakovanja koja se mogu ponovo puniti i koristeći prerađene sastojke.

„Od početka lansiranja brenda, bilo mi je izuzetno važno da moja linija bude što je moguće održivija“, objašnjava ona. „Naš uticaj na životnu sredinu se razmatra na svakom nivou poslovanja, od nabavke sastojaka do proizvodnje, do podrške našoj zajednici i pakovanju. Za nas je važnije nego ikad da zaštitimo svoju životnu sredinu i preduzeća moraju da urade svoj deo kako ne bi izazvala dalju štetu.”

Naporan rad se svakako isplatio. Brend za negu kože nedavno je nagrađen prestižnim sertifikatom B Corp. „Ovo je bilo značajno dostignuće za mene jer dokazuje da smo preduzeli i da ćemo nastaviti da preduzimamo neophodne korake da budemo zaista održiv i odgovoran brend, ne samo za naše kupce već i za celu našu radnu snagu“, kaže ona.

Naravno, preduzetnica lepote pokazala je istu posvećenost minimiziranju uticaja na životnu sredinu svog najnovijeg poduhvata, Irene Forte Spas. Forte je sarađivao sa Sustainable Spa Association na implementaciji dugoročnih ekoloških poslovnih strategija.

Dakle, šta gosti mogu očekivati u potpuno novim spa centrima?

Od trenutka kada stignete, teško je zamisliti da ste bilo gde osim u Italiji. Opojni miris cveta narandže ispunjava vazduh, lokalno napravljena Burgio zvona zvone na početku i na kraju svakog tretmana, a ručna sicilijanska keramika je svuda prisutna.

A kada su u pitanju sami proizvodi, očekuje vas ozbiljna poslastica. Klinički odobreni za osetljivu kožu i sertifikovani veganski, luksuzni losioni i ulja su napravljeni od sastojaka sa organske farme na Siciliji koji vas prenose u idilično mediteransko selo ispunjeno mirisima slatkog badema, ruža, kajsije i maslina.

Najznačajniji iz širokog spektra dostupnih tretmana uključuju tretman lica Etna koji prkosi starenju koji koristi toplo i hladno vulkansko kamenje sa planine Etna da bi se uhvatio u koštac sa znakovima starenja i Sicilijanski tretman za toniranje koji sadrži obloge napravljen od morske soli Trapani i hranljivih sastojaka.  

Irene Forte Spas je takođe postala partner sa The Amethist Trust – dobrotvornom organizacijom koja pruža terapije za one koji žive sa rakom i koji se oporavljaju od njega. Restorativna masaža lica i negujuća masaža pažljivo je prilagođena ličnim potrebama od strane akreditovanog terapeuta Standards Authority for Touch in Cancer Care (SATCC) i uključuje vođeni rad disanja kako bi pomogao i telu i umu da se opuste.

Luxury Experience