Odmaralište iz Grčke nudi spektakularni virtuelni wellness odmor

Dolazeći iz Sparte, petonedeljno virtuelno odmaralište koje nam predlaže Euphoria, ukorenjeno je u grčkoj filozofiji, mitologiji i isceljivačkim praksama…

Dok su naređenja vezana naš ostanak kod kuće i socijalno distanciranje i dalje na snazi u većem delu sveta, brojni ljudi se bore sa anksioznošću, stresom i depresijom. Kako bi nam pomogli u borbi sa mentalnim i duhovnim izazovima karantina, Euphoria Retreat odmaralište na Peloponezu, lansira svoju petonedeljnu virtuelnu wellness seriju. Nazvana Euphoria Healing Journey Through the 5 Elements, ovaj program koji je dostupan svima, sastoji se od sesija koje se održavaju dva puta nedeljno, a koje će voditi Marina Efraimoglou, osnivač Euphoria odmarališta svetske klase i Mari Vandorou, duhovni mentor odmarališta. Svaka sesija započeće diskusijom o energiji i karakteristikama jednog od pet elemenata – vode, vazduha, vatre, zemlje i metala, dok će se završiti meditacijom.

Sesije će se održavati utorkom i petkom, pri čemu će one rezervisane za utorak biti posvećene fizičkim aspektima elementa nedelje, diskutovanju u odgovarajućim organima, meridijanima i akupunkturnim tačkama, da bi se potom završio meditacijom koja je zasnovana na taoističkim principima, koji za cilj imaju detoksikaciju organa, balansiranje energije, povećanje vitalnosti i osnaživanje imunog sistema. Tokom sesija koje će se održavati petkom, učesnici će raditi na emotivnim i duševnim aspektima elementa nedelje, sa meditacijom koja će im pomoći da otvore svoje energetske staze. Učenici se mogu priključiti jednoj ili obema nedeljnim sesijama.

Virtuelno wellness odmaralište bazirano je na istim metodama, koje se zovu Euphoria Methodos, a koje se koriste na ovom veličanstvenom posedu. “Želeli smo da kreiramo kvalitete koje Euphoria nudi obezbeđujući alate i vođenje, koje nudimo i u našim odmaralištima”, izjavila je Efraimoglou, dodajući da je online program kreiran tako da blisko prati ono što se inače odvija u njihovom odmaralištu, nazvano Emotional & Physical Transformation.

Euphoria Methodos pronalazi svoje korene u grčkoj filozofiji i mitologiji, a u razumevanju da su svi aspekti postojanja čoveka – fizički, emotivni i duševni, povezani na holistički način. Ovaj spa centar zvanično je otvoren u julu 2018.godine, a od tada je postao omiljen brojnim ljudima zbog svog opsežnog pristupa wellnessu, koji kombinuje helenističke filozofije i tradicionalnu kinesku medicinu. Efraimoglou osmislila je viziju za ovo odmaralište nakon što je i sama išla putanjom ličnog unutarnjeg razvoja, koja ju je vodila pre čitavog sveta, gde je imala priliku da se upozna sa najboljim isceliteljima i spiritualistima.