Neobičan spa u Meksiku skriven unutar brda

Studio Soler Orozco Arquitectos i arhitekta Havijer Sančez dizajnirali su neobičan spa u Meksiku.

50 kilometara od Meksiko Sitija, u gustoj meksičkoj džungli, nalazi se privatna vila, čiji je vlasnik želeo da izgradi zaseban spa centar za sebe. Rešenje je pronađeno skoro odmah – podstaknuo ga je brdoviti teren na kome je kuća podignuta. Dizajneri su omislili novu zgradu koja će se maskirati u brdo! Zgrada, koju su dizajnirali Soler Orozco Arquitectos i arhitekta Havijer Sančez, oblikovana je kao skraćeni konus sa spektakularnim svetlarnikom na krovu.

„Naš klijent je sportista, odavno je želeo da ima svoj spa centar kako bi se psihički i fizički oporavio posle treninga i takmičenja“, kažu autori projekta.

Zgrada spa centra ima oblik brda. Deo kosine je obložen kamenim nasipom, a u levim otvorima urezani su prozori i vrata. Stepenište vodi do vrha "brda" gde se nalazi prostrana otvorena terasa.

Spa je opremljen teretanom, salom za masažu, saunom i bazenom. A u središtu zadatka, arhitekte su odlučile da ostave prazan prostor nalik na svetilište: tačno ispod svetlarnika na krovu, vlasnik je postavio meksičku statuu, koja izgleda posebno impresivno kada sunce zalazi.

Prilikom dizajniranja enterijera dizajneri Soler Orozco Arquitectos koristili su isti materijal kao i spolja: beton. Betonski zidovi su kombinovani sa podovima od cigle i vratima od tamnog drveta. Osvetljenje igra posebnu ulogu u spa centru: ugrađeni svetlosni elementi i svećnjaci daju prostoru umirujući, opuštajući karakter - upravo ono što vam treba nakon intenzivnih treninga!

Luxury Experience