Najbolje čuvana tajna Švajcarske

Švajcarska je definitivno meka za sve ljubitelje wellnessa, sa spektakularnim spa centrima raštrkanim po čitavoj državi – od visokih vrhova Alpa, pa do obala jezera Ženeva. Iako mnoga ova spa odmarališta zaista volimo, postoji jedno mesto, koje je bolje od svih njih: Waldhau Flims.

Naravno, Švajcarci su sjajni kada se radi o čuvanju tajni – možemo reći da je njihov besprekorni bankarski sistem pravi primer toga. Ipak, mi verujemo da je najbolje čuvana tajna ove zemlje skrivena u alpskom selu Flims, u kantonu Graubunden. Waldhaus Flims spa je po prvi put otvoren 1877.godine, kao remek delo belle-epoque, koje i dan danas predstavlja kraljicu Alpa. Pre godinu dana, ovaj istorijski posed je ponovo otvoren sa modernizovanim novim izgledom, koji je unapredio postojeću arhitekturu i dao mu šarm dvadeset prvog veka, uz novu tehnologiju, savremeni nameštaj i, ono što je najimpresivnije, elegantni spa centar od stakla i kamena.

Ovaj spa koji ima površinu od oko 3.000 m2, dolazi sa prefinjenim evropskim poslasticama: saunama i parnim sobama, vrelim izvorima i hamamima. Ipak, njegovo okruženje nas definitivno ne podseća na tradicionalne spa kuće: minimalistički japanski inspirisani dizajn uniformisao je tople i hladne sobe, sa jarko obojenim zidovima i zagasitim kamenim podovima koji doprinose celoj priči. U potpunosti bela soba za relaksaciju ima nekoliko prozora za medidativne trenutke u prirodi. Stakleni bazen, u kome voda potiče iz vrelih izvora, možda predstavlja najviše futuristički element ovog spa centra, kao veličanstvena kocka, smeštena na vrhu kamene fasade, sa panoramskim pogledom na Alpe.

Ono što doprinosi modernizovanom izgledu Waldhaus Flim spa centra su terapije koje on nudi, a koje sadrže vrhunske prakse iz čitavog sveta. Partnerstvo sa brendovima kao što su Ligne St. Barth i veganski Ananne fokusiraju se na inovativne anti-aging tretmane, dok je meni masaža nešto poput putovanja oko sveta, sa terapijama koje potiču sa Havaja, iz Indije i Japana. Naravno, tradicija i dalje živi u ovoj modernoj oazi, pa su vam tradicionalne švajcarske saune uvek na raspolaganju.