Luksuz i wellness kakav niste doživeli vas čeka u Butanu

Najnovije luksuzno odmaralište koje će se otvoriti u Butanu, daće vam priliku da utonete u magiju tradicije…

Butan, duboko ukorenjen u spiritualnosti, sa svojim manastirima na planinskim vrhovima i neverovatno lepim pejzažima, oduševljavao je kako doseljenike, tako i slučajne putnike namernike. Godinama unazad, oni koji su želeli da pomešaju avanturu sa luksuzom, imali su samo jedno mesto za odmor na ovoj destinaciji, ali to se sada menja. Six Senses će od idućeg meseca imućnim posetiocima Butana ponuditi priliku da odsednu u nekoj od njihovih pet loža, koje su deo Bhutan Spirit Sanctuary.

I dok su druga odmarališta olakšala svojim gostima da istraže Butan i sve ono što on ima da ponuditi, Sanctuary ima sasvim drugačiji pristup ovoj priči, navodeći svoje goste da ne izlaze iz hotela. Verujemo da vam neće biti potrebno mnogo ubeđivanja da ostanete unutra, jer je ovo odmaralište dizajnirano tako da izgleda kao tradicionalna butanska tvrđava, a nalazi se u sred zelenila Neyphu doline, u samom srcu Paro regije.  

Kada se čekirate u svoju sobu koja je nalik palate, sastaćete se sa jednim od dva tradicionalna butanska lekara, koji će se naći u ulozi vašeg vodiča za dobrostanje. Vodič će proceniti svakog gosta, istražiti vaš životni stil i iskoristiti istočnjačke metode kako bi proverio da li u vama postoji neki energetski disbalans. Nakon toga, vodič i vi ćete zajedno kreirati prilagođeni wellness plan, koji će vam ponuditi najbolji mogući odmor na ovoj lokaciji.

Gosti potom vreme provode prelazeći iz jedne wellness aktivnosti u drugu, a svoje dane možda započinju meditacijom sa lokalnim kaluđerom pre nego što se upuste u čas umetnosti ili Kunye, tradicionalnoj tibetanskoj masaži. Obroci koji će vam biti služeni biće u savršenom skladu sa onim što je isplanirao vaš vodič za dobrostanje, a koristiće lokalno uzgojene sastojke. Čak je u koktel meni ukorenjen u lokalnoj tradiciji, pa vam nudi viskije i piva koji su delo okolnih destilerija.

Kupanje u infiniti bazenu i kupanje vrelim kamenjem će vas u potpunosti rešiti stresa dvadeset prvog veka. Ovo iskustvo će vas možda prosvetliti, toliko da ćete maksimalno iskoristiti svoj boravak ovde, pre nego što se vratite kući i uronite u svoju svakodnevnu realnost.