Londonski hotel Claridge's otvara prvi spa u svojoj istoriji

U Londonu ima mnogo hotela sa 5 zvezdica, ali nijedan nije kao Claridge's.

Smešten u srcu Londona, Claridge's je ikona u art deko stilu i sinonim za nenaglašenu eleganciju. Sada je, nakon 210 godina poslovanja, legendarni hotel upravo dodao opuštajući novi spa centar svom smeštaju sa pet zvezdica. Ovaj kultni hotel, u kom su boravile imućne osobe i članovi kraljevskih porodica od 1812. godine, preselio se na svoju sadašnju adresu 1898. godine. Taj prostor, u otmenom londonskom kvartu Mejfer, prošao je kroz dekorativnu transformaciju 1929. i restauraciju 1996. koju je predvodio priznati dizajner Tijeri Despon. Iako je hotel od tada do danas uveo bezbroj posebnih pogodnosti, sada je po prvi put u svojoj dugoj istoriji otvorio spa centar od 700 kvadratnih metara.

U ponedeljak je Claridge's najavio otvaranje otmenog prostora koji se fokusira na zdravlje i wellness, a za čiji je dizajn zadužen arhitekta enterijera Andre Fu. Claridge's Spa je raj wellnessa i mira sa svojim bazenom, parnim kupatilima, saunom i sedam soba za tretmane koje nude sve, od masaže preko tretmana lica, pa sve do stilizovanja kose.

Kada uđete u prostor, dočekuju vas opuštajuće note kedrovine, muskatne žalfije i cimeta. Dizajn, inspirisan Fuovim posetama japanskim hramovima i zen baštama u Kjotou, u velikoj meri se oslanja na prirodne elemente, uključujući krečnjak, drvene obloge i zvuke različitih vodenih objekata. Cvetni aranžmani u stilu ikebane, inspirisani ritmom godišnjih doba, takođe su postavljeni svuda u spa centru kako bi se poboljšao njegov ambijent. Bazen je centralni deo spa centra, uokviren upečatljivim, višesvodnim plafonom i kamenim stubovima. Ostale istaknute karakteristike prostora uključuju plafon sa više svodova, kamene stubove i luksuzne sobe za tretmane obložene hrastovim pločama.

Spa centar će ponuditi razne tretmane svojim gostima, uključujući manikir, masaže, tretmane lica, šišanje, kao i FaceGym tretmane dizajnirane isključivo za hotel koji u svojoj ponudi uključuju radio frekvenciju i krio stimulaciju.

„Kreirali smo spa centar gde će gosti naći i holističke prakse i visoku tehnologiju, sve pod jednim krovom. Claridge's je dugo bio hram dobrog življenja sa filozofijom uživanja u životu u potpunosti, pa sada, osim što gostima točimo savršeni martini, možemo i da ih podmladimo i obnovimo savršenim tretmanom, kako bismo postigli taj važan balans. Claridge’s Spa je sam početak novog wellness putovanja za Maibourne Hotel Group,“ rekla je osnivač FaceGym brenda i kreativni direktor spa centra, Indže Teron.

Luxury Experience