Gellert Spa: Oaza luksuza i istorije u srcu Budimpešte

U senci brda Gelert i iznad obala plavog Dunava uzdiže se kultna zgrada Gellert Spa, pravi dragulj među budimpeštanskim spa kompleksima.

Svoja vrata za javnost otvorili su 1918. godine i od tada su sinonim za luksuz, udobnost i arhitektonsku lepotu. Istorija i arhitektura Gellert Spa, iako povezana sa legendarnim hotelom Gelert, funkcionišu nezavisno. Oni zadržavaju svoju originalnu dekorativnu estetiku, uključujući saunu i parnu sobu, i nude medicinske i kozmetičke tretmane. Srce kompleksa su termalni i plivački bazeni, koji predstavljaju pravi vizuelni užitak.

Glavni bazen, koji više podseća na balsku dvoranu, pokriven je kupolom ukrašenom obojenim staklom i poduprtom bogato dekorisanim rimskim stubovima. To je najveći zatvoreni bazen u Gellert spa centru i ujedno najhladniji, sa temperaturom vode od 26°C. Možete pronaći i druge bazene sa temperaturom vode od 36°C, pa čak i kupatilo sa temperaturom od 40°C.

Spa kompleks nudi i bogatu lepezu wellness usluga, uključujući različite vrste masaža – od aromaterapije do luksuznih koje mogu trajati do 60 minuta. Postoje i posebni tretmani mađarskim blatom koji kombinuju terapeutsko dejstvo termalne vode i blata. Atrakcije Gellert spa nisu samo opuštanje i medicinske procedure.

Istorija mesta seže u srednji vek, kada je postojala bolnica koju je osnovao kralj Andrija II. Voda iz termalnih izvora koji ovde izviru oduvek se smatrala lekovitom. U spa centru je 1927. godine otvoren i prvi bazen sa talasima na svetu, koji je i danas popularna atrakcija.

Vrhunsko iskustvo u Gellert Spa je opuštanje u otvorenom termalnom bazenu sa temperaturom vode od 36°C. Poseta Gellert Spa znači uroniti u svet elegancije, istorije i opuštanja, i doživeti jedinstvenu atmosferu koja pleni turiste i lokalno stanovništvo više od jednog veka.

Luxury Experience