„Forest Lagoon“ je geotermalni spa kao nijedan drugi

Okružen drvećem, egzotični geotermalni spa „Forest Lagoon“ otvoren je na Islandu.

Baš kada smo pomislili da Island ne može da bude više cool (ili, tehnički, topliji), zemlja je najavila otkrivanje novog spa centra „Forest Lagoon“, koji bi trebalo da bude otvoren do aprila 2022.

Ušuškan u severnim šumama Islanda, novi spa centar koji se prostire na 500 kvadratnih metara će umiriti posetioce koji žele da uživaju u prirodnim toplim izvorima i zelenilu u jednakoj meri.

Dok je „Forest Lagoon“ nešto manji u poređenju sa drugim spa centrima na Islandu, izdvaja se po neverovatnom okruženju. Spa je u potpunosti okružen drvećem i ovo je retka pojava s obzirom da je samo tri procenta zemlje na Islandu šumovito.

Prema izveštajima, „Forest Lagoon“ prikazuje „zadivljujući pogled na planinski lanac“ i omogućava gostima da „dožive zalaske sunca koje izazivaju strahopoštovanje, severno svetlo i mogućnosti za posmatranje zvezda tokom cele godine.“

Smešten u živopisnom gradu Akurejri na severu Islanda, bazene u laguni i okolni spa izgradila je Basalt Architects, firma koja stoji iza mnogih drugih poznatih termalnih izvora na Islandu, uključujući Blue Lagoon i GeoSea.

Bazeni za rekreaciju u spa centru se zagrevaju potpuno prirodnom geotermalnom vodom koja potiče sa planine iza njih. Pored bazena kompleks od 1.300 kvadratnih metara uključuje bistro, dva infinity bazena sa barovima za kupanje, hladni bazen i saunu. Objekat može primiti do 200 posetilaca istovremeno i biće otvoren sedam dana u nedelji od 10 do ponoći.  

Luxury Experience