Filip Stark dizajnirao luksuzno wellness odmaralište na obali Sen Tropea

Pogledajte najnoviji rad francuskog arhitekte i dizajnera Filipa Starka koji je renovirao wellness hotel „Villa W“ na obali Sen Tropea.

Smeštena na suncem okupanom mestu sa pogledom na Francusku rivijeru, Vila W je novo utočište Filipa Starka prepuno dizajnerskih komada. Dizajniran kao manja verzija obližnjeg hotela Lily of the Valley koji je takođe dizajnirao Stark, Vila W ima fitnes i wellness smeštaj u preuređenom imanju koje se prostire na približno 1560 kvadratnih metara. Nalazi se na jugozapadnom uglu poluostrva u gradu na Francuskoj rivijeri i dizajnirana je kao romantično skrovište.

Komentarišući svoj rad, Filip Stark je u izjavi rekao: „Svi smo sanjali o maloj kolibi ili ribarskoj kolibi pored mora. Ne moramo više da sanjamo, jer smo taj san pretvorili u stvarnost – romantično skrovište smešteno u borovoj šumi koja gleda na Mediteran u Kroa Valmeru.

Prelepa vila ima dva sprata sa tri dvokrevetne sobe i može da ugosti do šest gostiju istovremeno. Svaka soba ima privatnu terasu i nudi panoramski pogled na mediteranske pejzaže. Odmaralište je idealno za relaksaciju i one koji žele da se podmlade vodeći računa o svom zdravlju.

Prilikom dizajniranja vile, Stark je crpio inspiraciju iz modernizma. Kao rezultat toga, u vili se nalaze sofe od žute kože, drveni ukrasi i tepisi oker boje, uz upotrebu drvenih podova i mekog nameštaja. Vintage predmeti kao što je „Egg“ stolica Arnea Jakobsena i drvene stolice od oraha koje su dizajnirali Čarls i Rej Ejms naglašavaju retro atmosferu novog odmarališta.

U galeriji pogledajte više fotografija predivne vile koja zrači opuštenom letnjom atmosferom.

Luxury Experience