Emerald Maldives Resort & Spa - podvodna vinarija na koralnom grebenu

Emerald Maldives Resort & Spa, zadivljujuće odmaralište na atolu Ra, dodatno je podiglo standarde uvođenjem nove podvodne vinarije.

Nakon što je izabrano za Deluxe All Inclusive odmaralište broj 1 u Aziji, italijanska grupa The Emerald Collection, kojoj pripada ovaj resort potvrđena je kao pionir u promovisanju nezaboravnih iskustava.

Postavljena tako da ne ometa prirodni razvoj koralnog grebena, podvodna vinarija obećava izuzetno sazrevanje vina Emerald Rosso Riserva 2019, sa toskanskih brda. Posebna tehnika podvodne konzervacije predviđa postavljanje boca vina na dubini od 30 metara ispod nivoa mora u trajanju od minimalno šest meseci, garantujući idealne uslove zahvaljujući minimalnom uticaju sunčeve svetlosti, konstantnoj temperaturi, promeni pritiska i blagom kretanju okeanskih struja. Zahvaljujući ovim karakteristikama, vina koja su sazrela u ovoj vinariji dobijaju jedinstvene nijanse: naglašene cvetne note, svilenkastije i prefinjenije tanine, veći osećaj svežine i naglašene naznake crvenog voća kao što su jagoda i malina.

„Podvodno starenje naših vina ograničava uticaj na životnu sredinu u poređenju sa čisto kopnenom proizvodnjom vina, ograničava emisiju CO2, smanjuje upotrebu energetskih resursa i, iznad svega, obezbeđuje da vino odmara i sazreva na optimalan način, dajući besprekorni krajnji rezultat”, objasnio je glavni somelijer Emerald Maldives Resort & Spa.

378 boca izdvojenih u podvodnom podrumu obogaćuju vinsku kartu Emerald Maldives Resort & Spa, proširujući već širok izbor finih vina iz celog sveta. Vina se mogu kombinovati sa gastronomskim predlozima četiri restorana ovog odmarališta, prema ličnim željama, a sve pod nadzorom italijanskog šefa kuhinje Alda Kadaua.

Resort je, zapravo, prava laboratorija ukusa, kroz internacionalnu kuhinju restorana Aqua, restorana mediteranske kuhinje Beach Club Grill, azijske kuhinje restorana Le Asiatique i latinoameričke kuhinje restorana Amazonico. Svaki restoran je mesto gde se prirodni sastojci stapaju sa jedinstvenim dodirima kreativnosti, kroz Deluxe All-Inclusive formulu koja uspeva da zadovolji sve potrebe gostiju.

Smešten u severnom delu Maldiva, Emerald Maldives Resort & Spa se prostire na privatnom ostrvu od 20 hektara okružen sa 1,5 km belog peska sa ukupno 120 vila, od kojih je polovina izgrađena direktno na vodi. Svi smeštajni kapaciteti koji čine odmaralište izgrađeni su od prirodnih materijala kao što su bambus, prirodno kamenje i Langhi Langhi lišće, u savršenoj harmoniji sa okruženjem. Dizajniran sa savremenom tropskom arhitektonskom linijom, njihov moderan stil nudi elegantno, gostoljubivo i opuštajuće okruženje opremljeno svim komforom kako bi se osigurao besprekoran boravak.

Među luksuzom koji se nudi za sve kategorije soba nalazi se Deluxe All-inclusive formula koja pored obroka i pića u barovima i restoranima odmarališta i u mini baru u sobi, omogućava besplatan pristup aktivnostima na vodi, izletima ronjenja i tura brodom za boravak do 7 noći, pristup fitnes centru, brzi bežični internet i pristup dečijim klubovima.

Resort je pravo utočište za ljude koji žele da pobegnu od užurbane svakodnevice. Među aktivnostima za regeneraciju tela i duha, možete izabrati najsavremeniju Technogym teretanu i dva teniska terena. Emerald SPA nudi tretmane u tajlandskom ili balinežanskom stilu, u potpunoj privatnosti 10 klimatizovanih bungalova, sa bazenom u indonežanskom stilu i prostorom za opuštanje sa đakuzijem, saunom i turskim kupatilom. Alternativno, ronilački centar odmarališta takođe nudi podršku sertifikovanih profesionalaca za ronjenje i posmatranje predivnog koralnog grebena i preko hiljadu vrsta riba koje plivaju u Indijskom okeanu.

Ono što izdvaja odmarališta The Emerald Collection je prirodna elegancija u harmoniji sa okruženjem, posebna pažnja usmerena na energetsku efikasnost i neosporan italijanski dodir.

Luxury Experience