Emerald Maldives Resort & Spa, zadivljujuće odmaralište na atolu Ra, dodatno je podiglo standarde uvođenjem nove podvodne vinarije.
Nakon što je izabrano za Deluxe All Inclusive odmaralište broj 1 u Aziji, italijanska grupa The Emerald Collection, kojoj pripada ovaj resort potvrđena je kao pionir u promovisanju nezaboravnih iskustava.
Postavljena tako da ne ometa prirodni razvoj koralnog grebena, podvodna vinarija obećava izuzetno sazrevanje vina Emerald Rosso Riserva 2019, sa toskanskih brda. Posebna tehnika podvodne konzervacije predviđa postavljanje boca vina na dubini od 30 metara ispod nivoa mora u trajanju od minimalno šest meseci, garantujući idealne uslove zahvaljujući minimalnom uticaju sunčeve svetlosti, konstantnoj temperaturi, promeni pritiska i blagom kretanju okeanskih struja. Zahvaljujući ovim karakteristikama, vina koja su sazrela u ovoj vinariji dobijaju jedinstvene nijanse: naglašene cvetne note, svilenkastije i prefinjenije tanine, veći osećaj svežine i naglašene naznake crvenog voća kao što su jagoda i malina.
„Podvodno starenje naših vina ograničava uticaj na životnu sredinu u poređenju sa čisto kopnenom proizvodnjom vina, ograničava emisiju CO2, smanjuje upotrebu energetskih resursa i, iznad svega, obezbeđuje da vino odmara i sazreva na optimalan način, dajući besprekorni krajnji rezultat”, objasnio je glavni somelijer Emerald Maldives Resort & Spa.
378 boca izdvojenih u podvodnom podrumu obogaćuju vinsku kartu Emerald Maldives Resort & Spa, proširujući već širok izbor finih vina iz celog sveta. Vina se mogu kombinovati sa gastronomskim predlozima četiri restorana ovog odmarališta, prema ličnim željama, a sve pod nadzorom italijanskog šefa kuhinje Alda Kadaua.