Drugi najveći spa centar Evrope - Therme Bucharest

Od 14.januara, novi tropski raj osvojio je Rumuniju – u pitanju su Therme Bucharest, koje se nalaze na samo deset minuta od grada…

Vlasnici ovih Thermi, austrijska A-Heat grupa, kažu da je ovo najveći kompleks ove vrste u Evropi. Nemačka grupa Wund, koja poseduje četiri termalna centra u Evropi, radila je na razvoju ovog projekta. Pored svoje unikatnosti, inovacija i ogromne investicije, ovaj najveći termalni spa u Rumuniji, biće mesto gde će posetioci imati prilike da budu svedoci postavljanja brojnih rekorda.

Therme Bucharest, wellness, relaksacioni i zabavni centar sa površinom od 30.000 m2, baziran je na termalnim vodama, koje se nalaze na 20 km severno od Bukurešta, u Balotestiju. Glavni elementi ovog centra su osam grejanih bazena, gde voda konstantno ima temperaturu od 33 stepena Celzijusa. Bazeni ovih termi ispunjeni su termalnom vodom, koja se probija sa dubine od 3.100 metara. Temperatura vazduha je uvek između 29 i 30 stepeni Celzijusa, a centar će biti otvoren od 9:30 do 23:30 tokom radnih dana i od 8 sati ujutru, do 1 sat posle ponoći tokom dana vikenda. Bukurešt je sada dobio novi specijalni element, koji će ga definitivno postaviti na listu želja, kao glavnu turističku atrakciju ovog regiona. Iako ovaj grad sam po sebi ima mnogo toga da ponudi, ovaj projekat će mu doneti svetsku slavu.

Inače, ovaj park ne sadrži samo bazene sa termalnom vodom, već i najveću zatvorenu i otvorenu baštu u ovoj zemlji. Bašta se sastoji od preko 800.000 biljaka i stotina vrsta drveća, uključujući i najveću plantažu palmi u Evropi. Glavna atrakcija ovog mesta je Drvo Života, koje je jedan od najvećih botaničkih rariteta današnjice.

Centar je podeljen u tri glavna sektora, pri čemu svaki od njih ima specifičnu temu. The Palm, kao što i samo ime govori, posvećen je relaksaciji među palmama, odnosno u najvećoj evropskoj bašti ovog tipa. Elysium prostor dizajniran je za termalne saune, u kom će posebno uživati oni koji vole ugodne i opuštajuće masaže. Treći sektor ovog spa centra posvećen je zabavi. Tu se nalazi bazen sa talasima, najveći svoje vrste u Rumuniji, kao i veliki broj vodenih tobogana. Kada se umorite od svih aktivnosti koje vam ovaj sektor nudi, u njegovom sklopu je i bar, gde se možete opustiti i predahnuti uz čašu omiljenog pića i ukusnu užinu.

Konstantne klimatske promene, veliki broj odmarališta nadomak Crnog mora i činjenica da Rumuni kao nacija mnogo rade, ubedili su austrijske investitore da je centar ovog tipa nešto što će biti pravi pogodak. Samim tim, stanovnici Bukurešta će imati priliku da uživaju u drugom najvećem Spa gradu u Evropi – Rim je prvi na listi najvećih spa gradova, kao i najstarija termalna prestonica.

Investicije u ovaj projekat dostići će oko pedeset miliona evra. Konstrukcija ovih termi započela je 2013.godine, sa početnim investicijama u visini od 29.64 miliona evra. Kako kažu iz kompanija koje rade na ovom projektu, ulaznica u ovaj spa centar biće jednaka ceni bioskopske karte, tako da će on zapravo biti dostupan svima.

D.Ć.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience