Belmond i Dior su upravo otvorili spa kućice na drvetu u luksuznom hotelu u Italiji

Nove kućice na drvetu Grand Hotela Timeo dočekaće goste od juna do oktobra.

Belmond i Dior predstavili su dve nove spa kućice na drvetu u legendarnom Grand hotelu Timeo iz 19. veka na Siciliji u Italiji.

Od juna do oktobra 2023. godine, hotelske bašte će dočekati dve Dior kabine za tretmane na drvetu smeštene u veličanstvenim čempresima, nudeći gostima ekskluzivne tretmane za negu kože u zelenoj oazi, sa pogledom na more.

U vrtovima Grand Hotela Timeo od šest jutara, koje je dizajnirala engleska baštovanka i pionirka u zaštiti divljih životinja Florens Trevelijan krajem XIX veka, mnogi umetnici i pisci su pronašli meditativni mir i inspiraciju tokom poslednjih 150 godina. Danas Grand Hotel Timeo i Dior Spa neguju isti duh, pozivajući goste da uživaju u trenutku blagostanja u bujnoj hotelskoj enklavi.

Gosti su pozvani da se popnu nekoliko stepenica uz drveno stepenište kako bi pristupili dvema veoma sofisticiranim kabinama za tretman u kućicama na drvetu, jednoj dvokrevetnoj i jednoj jednokrevetnoj, smeštenim na imanju okruženom čempresima. Ove živopisne zelene drvene kućice na drvetu su dekorisane čuvenim toile de jouy zavesama, u odgovarajućoj nijansi.

Dekor je inspirisan mirisnom florom i faunom koja obavija pop-up spa. Maria Gracija Kjuri, kreativna direktorka brenda Dior, ponovo je zamislila kultnu Dior tkaninu koja ukrašava kabine u smeloj zelenoj boji kako bi se neprimetno uklopila sa bujnom okolinom. Tapete Dior toile de Jouy, sedišta od bambusa i moderne lampe sa završnim obradama od brušenog mesinga, stvaraju intimnu i prefinjenu atmosferu. Svaka kabina, koju je dizajnirao Thirtyone Design and Management ima svoju terasu sa pogledom na more, sa suncobranom u odgovarajućoj tkanini, nameštajem od ratana i biljkama, nudeći gostima privatnost i mogućnost da produže ovaj trenutak blagostanja u apsolutnom spokoju.

Meni prepoznatljivih tretmana lica i tela oslanja se na veštine i stručnost Dior nege kože, kreirane da pomogne koži i čulima da procvetaju tokom leta. Dolce Vita Solar Glow tretman (oko 329 dolara), na primer, je jednosatni tretman za lice i telo koji ima za cilj da pojača i produži preplanulost. Drugi tretmani na meniju uključuju holistički tretman lica (oko 460 dolara) koristeći liniju proizvoda Dior Prestige za koju se kaže da ispravlja znake starenja i duboko opuštajuću Constellation masažu tela (otprilike 383 dolara) koja stvara harmoniju između tela i uma.

Kada je Grand Hotel Timeo, hotel Belmond, otvorio svoja vrata 1873. godine, ne samo da je postao prvi hotel u Taormini, već je i brzo postao slavan kao pionir u stavljanju Sicilije na mapu. Sa zadivljujućim pogledom na obližnju planinu Etna i uz antičko pozorište, jedinstveni spoj istorije i mističnosti hotela inspirisao je velika umetnička i književna dela u godinama koje dolaze. Idealno lociran u blizini živahnog centra grada, zaliva Mazaro i najlepših plaža u zemlji, privukao je slavne umetnike kao što su Klimt, Vagner, Tenesi Vilijams i mnogi drugi. Holivudska elita, od Kerija Granta do Elizabet Tejlor i Odri Hepbern, takođe je podlegla njegovim čarima. U čast svojoj istoriji, a istovremeno gledajući u budućnost, ovaj legendarni hotel slavi svoju italijansku kulturu očaravajućim otvorenim prostorima i dubokim poštovanjem prema održivosti i zaštiti biljaka. U međuvremenu, njegov restoran sa Michelin zvezdom, koji vodi glavni kuvar Roberto Toro, posvećen je tradicionalnim sicilijanskim jelima. Tokom celog leta, ova italijanska destinacija će pružiti savršeno okruženje uz ekskluzivni Dior spa koncept.

Luxury Experience