Almar Giardino di Costanza Resort & Spa – oaza uživanja, luksuza i prefinjenog dizajna

Više slika

Više slika

Prefinjena evokacija raznolike kulture Sicilije i vekovnih tradicija...

Na zapadnoj obali Sicilije, samo nekoliko minuta od istorijskog grada Mazara del Vallo, nalazi se Almar Giardino di Costanza Resort & Spa – luksuzno odmaralište sa pet zvezdica smešteno u bujnom sicilijanskom selu. Okruženje je ukrašeno maslinjacima, vinogradima i tipičnim mediteranskim biljkama. Struktura evocira Trinakriju kroz svoje boje i arhitektonske detalje, predstavljajući najstariju Siciliju sa uticajima različitih dominantnih perioda, od klasične i arapske do normanske ere.

Nedavno otvorena wellness zona prati ovu dizajnersku filozofiju i evocira drevnu Siciliju. Dizajniran od strane Studio Apostoli, Almablu Wellness & SPA postaje omiljena destinacija za multisenzorno putovanje – mozaik kultura, tradicija i tretmana, harmonično kombinovanih u prilagođenom okruženju. Tri tematske zone ponovno predstavljaju elemente najuticajnijih sicilijanskih dominacija: normanske, arapske i rimske, što se ogleda u završnim obradama, nijansama i wellness tretmanima.

Putovanje započinje u normanskom svetu inspirisanom Konstansom od Houtvila. Sastoji se od biosaune srednje temperature, finske saune i "ledene sobe" sa vodopadom i bazenom za uranjanje, što je korisno za cirkulaciju i poboljšanje energije. Dizajn se razvija uključujući tipično nordijske sugestije, geometrijske rezove, crno drvo i difuzno osvetljenje.

Nastavlja se u velikom hamamu arapsko-rimske inspiracije, sastavljenom od tepidarijuma, kaldarijuma i lakonikuma, a iskustvo je obogaćeno senzornim tuševima sa hromoterapijom i efektima "kiše". Topli, obuhvatajući tonovi i opsežna upotreba mermera, travertina i dekorativnih mozaika evociraju atmosferu termi, koja se proteže do čajnog salona i sobe za opuštanje – krajnje tačke putovanja.

Povezujući tematske zone, pravougaoni "arapski patio" služi kao okruženje za dekompresiju i simboličan prolaz između kultura. Prati posetioce do turskog slanog kupatila. Almablu Wellness & SPA uključuje veliki unutrašnji bazen sa stazom za slobodno plivanje. Pored bazena se nalazi fitnes zona za kardio, pilates i joga aktivnosti, kao i velika beauty zona za tretmane i masaže inspirisane klasičnom kineskom medicinom.

"Da bismo mogli ispričati priču o jednom narodu, jednoj teritoriji i podeliti sa posetiocima tradicije, drevne običaje i evocirati genius loci (duh mesta) kroz medijum wellnessa morali smo da se suočimo sa velikim izazovima, koji su nas svakako na kraju nagradili," komentariše Alberto Apostoli, osnivač firme. Nastavlja: "Almar Giardino di Costanza i Almablu Wellness & SPA teže da budu himna Siciliji, njenom kulturnom bogatstvu – 'zero' projekat, spoj različitih kultura i tradicija. Predstavlja koegzistenciju Zapada sa tradicionalnom orijentalnom medicinom, rafiniranu pozornicu gde se wellness kao nasleđe prošlosti stapa sa savremenim pristupom dobrobiti."

Luxury Experience