Restoran u Muzeju filma u Los Anđelesu

Dizajneri studija Commune bili su inspirisani kultnim ustanovama starog Holivuda kada su radili na enterijeru novog Fanny's restorana.

Nedavno otvoreni filmski muzej Los Anđelesa, dobio je raskošni restoran pod nazivom Fanny's koji je nazvan po Fani Bris, legendarnoj američkoj pozorišnoj i filmskoj glumici s početka 20. veka. Dizajn restorana izveo je poznati dizajnerski studio Commune, koji je crpio inspiraciju iz glamurozne estetike „zlatnog doba” Holivuda.

Kao glavnu referencu dizajneri su koristili atmosferu kultnih mesta starog Holivuda, kao što su Perino's i Brown Derby. Duh tog doba prenosi se uz pomoć crno-belih fotografija na zidovima, prigušenih bež i braon nijansi koje podsećaju na stari film i nameštaja u retro stilu. Istovremeno, retro estetika restorana savršeno se uklapa u modernu minimalističku arhitekturu muzeja, koji je dizajnirao Renzo Piano.

Zidovi restorana ukrašeni su reljefnim drvenim panelima, koji donekle podsećaju na pejzaž na setu. Ista završna obrada korišćena je u dizajnu šanka i pregrada u sali dok je nameštaj tapaciran crvenim i bež-braon somotom. Jedan od zidova restorana ukrašen je velikom slikom umetnika Konstantina Kakaniasa, koja je posvećena komičarki Fani Bris i drugim holivudskim legendama.

U galeriji pogledajte enterijer novog restorana koji odiše šarmom „zlatnog doba” Holivuda.

Luxury Experience