Zavirite u novi vodeći butik brenda Celine u Londonu

Istorijska arhitektura, moderni materijali i umetnost harmonično se uklapaju u enterijer novog vodećeg butika Celine u Londonu.

U jednoj od glavnih trgovačkih ulica u Londonu - Nju Bond stritu, otvoren je vodeći butik francuske modne kuće Celine. Butik je smešten u zgradi, čije je originalne karakteristike kreativni direktor Hedi Slimane odlučio da naglasi modernom paletom materijala i umetničkim delima.

Na prvom spratu su kolekcije ženske odeće, modnih dodataka i mirisa. Kombinacija mermernih podova i svetlih zidova stvara atmosferu diskretnog luksuza i odnosi se na izgled umetničkih galerija. Vitki redovi ormara i polica odražavaju klasičnu simetriju originalnih edvardijanskih lukova, stubova i lajsni. Monohromatska paleta boja je razbijena zemljanim tonovima i teksturama u enterijeru.

Celine mirisi smešteni su u "tajnoj" prostoriji, čiji su zidovi ukrašeni baroknim zlatnim panelima. Prostor nasuprot, gde su izložene cipele, ispunjen je ekranima koji beskrajno odražavaju teksture mermera, hrasta, čelika i granita, kao i skulpture Ane Libi i Lukasa Geronimasa.

Muški deo se nalazi u prizemlju. Lakonski enterijer razlikuje se od klasičnog dizajna hodnika na spratu. Centralno mesto u prostoru zauzima zvono od uglačane livene bronze, autora Davine Semo. Visi iznad eklektičnih drvenih stolica i knjiga poznatih arhitekata, umetnika i dizajnera.

Luxury Experience